ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα νοσοκομεία της Αθήνας το «Καραβάνι της Υγείας» την Πέμπτη

Τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, για την υπεράσπιση και διάσωση του ύψιστου κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Στα νοσοκομεία της Αθήνας το «Καραβάνι της Υγείας» την Πέμπτη

«Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας που συνεχίζονται και εντείνονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης. Παραμένει ακόμη ζωντανό χάρη στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των λειτουργών του» επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

«Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η κακοδιοίκηση έχουν πλήξει καίρια το ΕΣΥ, σε μία εποχή που οι πολίτες αποκαμωμένοι από τις μνημονιακές πολιτικές το έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών–μελών της να στηρίξουν με την παρουσία τους το «Καραβάνι της Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, το Καραβάνι θα ξεκινήσει από το ΕΚΑΒ, στις 07:00 το πρωί, θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και μετά από πορεία 10 χιλιομέτρων θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

«Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές, μνημονιακές πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν, διαλύουν το ΕΣΥ και οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της Υγείας» καταλήγει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι το «Καραβάνι της Υγείας» συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουγό, Αλέξη Τσίπρα.