ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για τον έλεγχο των λοιμώξεων στις 2-4 Νοεμβρίου

Με θέμα «Ο έλεγχος των λοιμώξεων είναι η μόνη δυνατή λύση» η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (Ε.Ε.Ε.Λ.) διοργανώνει φέτος το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, στις 2-4 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Συνέδριο για τον έλεγχο των λοιμώξεων στις 2-4 Νοεμβρίου

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δείξει ότι ο έλεγχος των λοιμώξεων πρέπει να εδραιωθεί στα ελληνικά νοσοκομεία και να αποτελέσει εφικτή και αποτελεσματική απάντηση στις άπειρες δυσκολίες που συναντούν καθημερινά οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι Επαγγελματίες Υγείας στους χώρους παροχής υγείας στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτόν, η θεματολογία του στηρίζεται πρωτίστως στην εκπαίδευση και στην επαγρύπνηση των επαγγελματιών υγείας, στη συνεχή ενημέρωσή τους για τα σύγχρονα τρέχοντα θέματα δημόσιας υγείας, στη διαδραστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, στην παροχή εργαλείων για την ενσωμάτωση των μέτρων και εφαρμογών της πρόληψης και φυσικά τον έλεγχο, στην καθημερινή κλινική τους πρακτική.

Η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων είναι ο μόνος επιστημονικός φορέας που δραστηριοποιείται στοχευμένα στο πεδίο της πρόληψης και του ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα μας και ο οποίος φιλοξενεί Ιατρούς, Νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Οι νοσoκομειακές λοιμώξεις και η μικροβιακή αντοχή αποτελούν πλέον παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που αναγράφεται μόνιμα στην ατζέντα των συσκέψεων των ισχυρών του κόσμου (G20, G7), την τελευταία πενταετία.