ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν ιατρικές & οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην Ιεράπετρα

Την Ιεράπετρα Λασιθίου επισκέπτεται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», όπου μαζί με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, θα παρέχουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά.

Δωρεάν ιατρικές & οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην Ιεράπετρα

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», ξεκίνησε το οδοιπορικό του στην Κρήτη παρέχοντας δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων, των Γενικών Νοσοκομείων, των Α/θμιων & Β/θμιων Διευθύνσεων εκπαίδευσης, της Τροχαίας, του Ερυθρού Σταυρού, των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, πρώτος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν τα Χανιά, όπου, από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους των Χανιών, 297 παιδιά, πραγματοποιώντας 924 εξετάσεις.

Δεύτερος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν το Ρέθυμνο, όπου από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Ρεθύμνου 221 παιδιά, πραγματοποιώντας 624 εξετάσεις.

Τρίτος σταθμός ήταν το Ηράκλειο, όπου από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν 287 παιδιά, πραγματοποιώντας 819 εξετάσεις.

Τέταρτος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» ήταν ο Άγιος Νικόλαος, από τις 17 έως και τις 21 Οκτωβρίου, όπου εξετάσθηκαν δωρεάν από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους του Λασιθίου 196 παιδιά, πραγματοποιώντας 442 εξετάσεις.

Στην Ιεράπετρα, ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στην είσοδο του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά, από τις 08:30 έως και τις 16:30, από σήμερα μέχρι την Πέμπτη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως τονίζεται, υλοποιεί τη δράση προληπτικής ιατρικής για παιδιά, από το 2002 και απευθύνεται πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και που λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών, δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ