ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσ. Ζακύνθου, για να διερευνήσει τις αιτίες που χάνονται χειρουργημένοι

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει την Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσ. Ζακύνθου, για να διερευνήσει τις αιτίες που χάνονται χειρουργημένοι

Η μια γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί από πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφριά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στο χώρο των χειρουργείων οι οποίοι όμως ήταν αρνητικοί στην ύπαρξη μικροβίων. Τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά
μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων , ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν.

Σε κάθε περίπτωση , η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό». Την ανακοίνωση υπογράφει η διοικήτρια Δέσποινα Τσαρίδου.

Διαβάστε ακόμη:

Απεβίωσε γυναίκα 41 ετών από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη & μετά από χειρουργείο ρουτίνας