ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες αθλητές στηρίζουν την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Το πρωί της Τετάρτης, Ολυμπιονίκες, αθλητές - αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Εθνική ομάδα ανδρών-γυναικών Χειροσφαίρισης, στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, κύριο Ισίδωρο Κούβελο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κυρία Βούλα Κοζομπόλη, και τη Διευθύντρια της Ολυμπιακής Ακαδημίας, κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη, έφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων μαζί με ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Οι Έλληνες αθλητές στηρίζουν την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με το επιτελείο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, κυρίες Ινώ Κωνσταντοπούλου και Αικατερίνη Μεταξωτού, τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου η κοινωνική λειτουργός, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, τους ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και σχετικά με τη διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, όταν ένας δότης βρεθεί ότι είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μόσχευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2014, μέχρι σήμερα έχει εγγράψει περισσότερα από 35.000 μέλη, και ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, είναι μεγάλοι υποστηρικτές του έργου της και στηρίζουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της αθλητικής κοινότητας σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε η συμπλήρωση των αιτήσεων με τα προσωπικά δεδομένα και η λήψη σιέλου - διαδικασία εγγραφής στην Τράπεζα- εκείνων που έγιναν εθελοντές δότες.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη προσφορά τους, και τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά: «Εμείς εδώ, είπε, κάνουμε συλλογική δουλειά και πιστεύουμε ότι η ζωή κι ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνιζόμαστε. Η συμβολή σας και η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και σας συγχαίρω που δίνετε κάτι από τον εαυτό σας σ΄εκείνους που το χρειάζονται».

Ο κύριος Κούβελος, με τη σειρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, την συνεχάρη, και της παρέδωσε «το Χρυσό Μετάλλιο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" για το ιερό έργο που επιτελεί».
«Είναι πάντα μεγάλη μας χαρά να είμαστε κοντά στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και σας ευχαριστούμε για το μοναδικό έργο που προσφέρετε. Όλοι οι αθλητές μας ξέρουν τις Ολυμπιακές Αξίες και γι’ αυτό ξέρουν τι σημαίνει συμπαράσταση και προσφορά».

Οι Ολυμπιονίκες πρόσφεραν στην κυρία Βαρδινογιάννη αναμνηστικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μια σημαία, μια μπλούζα και μια μπάλα του handball.

Η επίσκεψη των ολυμπιονικών και των διοικητικών στελεχών της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με δώρα που πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, οι αθλητές οι αθλήτριες οι προπονητές , τα στελέχη και οι εθελοντές της Ακαδημίας.

Στην σημαντική αυτή Χριστουγεννιάτικη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών το μέλος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο κ.Σπύρος Γιαννιώτης Αργυρός Ολυμπιονίκης Κολύμβησης ΡΙΟ2016 , η κ. Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου Ατλάντα 1996, η κ. Σταυρούλα Κοζομπόλη Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Αθήνα 2004, οι κ.κ. Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας ΡΙΟ2016, ο κ. Παύλος Μάμαλος Χρυσός Παραολυμπιονίκης ΡΙΟ2016, η κ. Σοφία Ασουμανάκη 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας ΡΙΟ2016, ο Νίκος Γέμελος Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, πολλοί αθλητές-αθλήτριες και προπονητές από την Ελληνική Ομάδα ΡΙΟ2016 και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α., καθώς και αρκετοί εθελοντές από το τμήμα εθελοντισμού της Ακαδημίας.