ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ρωτήσαμε τον Δρ Google το 2016

Το 2016 ήταν γεμάτο από σημαντικά θέματα υγείας που έκαναν τον κόσμο να ξύνει το κεφάλι του διερωτώμενος, μεταξύ άλλων, τι είναι ο ιός Ζίκα, τι είναι οι βεντούζες και τι σημαίνει ντόπινγκ.

Τι ρωτήσαμε τον Δρ Google το 2016

Οι απορίες αυτές απαντήθηκαν ως συνήθως από τον... Δρ Google!

Στις σχετικές με την υγεία τάσεις θεμάτων στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου στις ΗΠΑ κυριάρχησαν οι ερωτήσεις για τον ιό Ζίκα, τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τις βεντούζες, σύμφωνα με λίστα που απέστειλε στο CNN η εκπρόσωπος της Google Κάρα Μπέρμαν. Μια δεύτερη ανάλυση του CNN για τις τάσεις θεμάτων στην υγεία παγκοσμίως βάσει του εργαλείου Google Adwords Keyword Planner ανέδειξε μερικά ακόμη δημοφιλή θέματα που απασχόλησαν τους χρήστες του παγκόσμιου ιστού.

- Τι είναι ο ιός Ζίκα;

bigstock Zika Pregnancy Fear Medical Co 147395576

Ο Ζίκα είναι το κορυφαίο θέμα υγείας που απασχόλησε τους χρήστες παγκοσμίως μέσα στο 2016, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Google. Από τις αναζητήσεις στις ΗΠΑ συγκεκριμένα προκύπτει ότι δύο πολύ δημοφιλή ερωτήματα ήταν «Ποια είναι τα συμπτώματα του Ζίκα;» και «Πόσο διαρκεί ο Ζίκα;». Το τελευταίο ξέσπασμα του ιού Ζίκα ξεκίνησε από τη Βραζιλία στις αρχές του 2015 και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου μέσα στο 2016.

Περισσότερα για τον ιό Ζίκα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

- Τι είναι οι βεντούζες;

landscape 1470859042 1470662821 michael phelps

Η ερώτηση αυτή βρέθηκε στην πρώτη θέση των σχετικών με την υγεία αναζητήσεων στις ΗΠΑ. Αφορμή για τις μαζικές αναζητήσεις στάθηκε η εμφάνιση του Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Μάικλ Φελπς και του αθλητή της ενόργανης γυμναστικής Αλεξάντερ Ναντούρ με τα χαρακτηριστικά κοκκινωπά σημάδια που αφήνουν οι βεντούζες στο σώμα κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Περισσότερα για τις βεντούζες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

- Τι είναι το ντόπινγκ;

bigstock Female hand with pills and med 145612070

Ένα άλλο δημοφιλές θέμα υγείας που αναδείχθηκε λόγω των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το ντόπινγκ. Η ερώτηση «Τι είναι το ντόπινγκ;» βρέθηκε στη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις υγείας παγκοσμίως. Το ντόπινγκ έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο στον έντυπο και ψηφιακό τύπο λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε αναφορικά με ισχυρισμούς παράνομων ενεργειών εκ μέρους της ρωσικής αποστολής που επρόκειτο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Περισσότερα για το ντόπινγκ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

- Τι είναι η κρανιοεγκεφαλική κάκωση;

bigstock Brain X Ray 20100836

Το τέταρτο κατά σειρά δημοφιλέστερο θέμα αναζήτησης στον χώρο της υγείας στις ΗΠΑ για το 2016 ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αφορμή για τις μαζικές αναζητήσεις στάθηκε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 43χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικούς στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων του, ο 43χρονος είχε υποστεί στο παρελθόν κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω ατυχήματος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολίες επικοινωνίας, κάτι που θεωρείται ότι συνετέλεσε στον διαπληκτισμό του με τους αστυνομικούς και εν τέλει στον θάνατό του.

Περισσότερα για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Άλλες δημοφιλείς ερωτήσεις για το 2016 στις ΗΠΑ:

- Είναι δυνατό να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;

- Τι προκαλεί τη λοίμωξη από μύκητες στα γεννητικά όργανα;

- Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τον επιχείλιο έρπη γρήγορα;

Άλλες δημοφιλείς ερωτήσεις για το 2016 παγκοσμίως:

- Τι είναι η Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού;

- Τι είναι το κλύσμα;

- Τι είναι η λοβοτομή;

- Τι είναι η πενικιλλίνη;

Δείτε κι αυτό:

Οι κορυφαίες διατροφικές τάσεις του 2016

Πόσες θερμίδες έχει...; Απαντάμε στις 10 δημοφιλέστερες αναζητήσεις σας!