ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΕ: Ο Διονύσιος Φιλιώτης επίτιμος εταίρος & η υποτροφία «Κλέων Τσέτης»

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, σε γνωστό χώρο στην περιοχή της Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε και ανακηρύχθηκε σε επίτιμος εταίρος της ΕΦΕ, ο επικεφαλής της Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Πρόεδρος του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, ο κ. Διονύσιος Φιλιώτης. 

ΕΦΕ: Ο Διονύσιος Φιλιώτης επίτιμος εταίρος & η υποτροφία «Κλέων Τσέτης»

Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΦΕ Καθηγητής Φαρμακευτικής Νάνο-Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος , ο οποίος , αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αλλά και τους ευγενικούς χορηγούς της εκδήλωσης, προχώρησε στο σύντομο χαιρετισμό του. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε, δίνοντας έμφαση στη διεθνή δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά, από την ΕΦΕ, ερευνητικών αποτελεσμάτων που αποτυπώνουν τη διάθεση και τις ανάγκες των ελλήνων φαρμακοποιών για συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Μίλησε επίσης, για την προσπάθεια επίτευξης μεγαλύτερης επικοινωνίας με τα επιστημονικά ευρωπαϊκά δίκτυα του χώρου του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών (EUFEPS), της οποίας η ΕΦΕ είναι πλήρες και ισότιμο μέλος και ολοκλήρωσε κάνοντας λόγο και για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την πολιτεία με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των φαρμακοποιών στην επίτευξη καλύτερης κοινωνικής υγείας.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της ΕΦΕ απένειμε τιμητική διάκριση και ταυτόχρονα ανακήρυξε τον τ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Πρόεδρο του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιό και μέλος της ΕΦΕ, κ. Διονύσιο Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία.

Παραλαμβάνοντας τον τιμητικό έπαινο ο Έλληνας επιχειρηματίας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί όπως είπε, «η μεγαλύτερη τιμή και η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν άνθρωπο και έναν επαγγελματία είναι αυτή που προέρχεται από τους συναδέλφους του». Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε ποτέ να ζήσει μια τέτοια βραδιά και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του και την οικογένειά του που για δεκαετίες τον στηρίζουν σε κάθε επίπεδο.

IMG 3856 FIXED

«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στους επιχειρηματικούς κόλπους έναν άνθρωπο και επιχειρηματία σαν τον κ. Διονύση Φιλιώτη που μας συμβουλεύει με τον καλύτερο τρόπο σε θέματα υγείας», είπε παίρνοντας κατόπιν το λόγο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή του αριστείου στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» στην υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Σουλελέ, το οποίο χρηματοδοτεί η φαρμακευτική εταιρεία UNI-PHARMA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιουλία Τσέτη, αφού παρέδωσε την υποτροφία και ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά γεμάτη ελπίδα δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕ για την εξωστρέφεια που καταδεικνύει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία, είπε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να υπάρξουν πολλές βραβεύσεις στο μέλλον και πολλές υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές. Επιθυμούμε και ελπίζουμε τα παιδιά μας να καταφέρουν να παραμείνουν στον τόπο μας γιατί τα έχουμε ανάγκη. Η φαρμακοβιομηχανία έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με “φρέσκιες” ιδέες και όραμα». Η ίδια δεν έκρυψε την ευχαρίστησή της εξαιτίας της παρουσίας τόσων συναδέλφων και δασκάλων της που, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμη πιστεύουν πως η επιστήμη έχει μέλλον και ακόμη επιζητούν και επιβραβεύουν την αριστεία.

Συγχαρητήρια στην ΕΦΕ έδωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός για το ανθρώπινο, αλληλέγγυο και κοινωνικό προφίλ που εκείνη παρουσιάζει, ενώ ο πρόεδρος της Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μαράκος ευχήθηκε το 2017 να είναι μια καλή χρονιά και να πάει καλά το επάγγελμα του φαρμακοποιού που τόσο βάλλεται πανταχόθεν.

Η ΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε επίσης τον φαρμακοποιό και σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Πάρη Μποσκόπουλο και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργαστηρίου της Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Τζούλια Αττά – Πολίτου, ως μέλη του προηγούμενου ΔΣ, για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων της επιστημονικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τέλος, η βραδιά ανέδειξε και δύο τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί. Ο κ. Αναστάσιος Χατζηιωάννου του ομίλου Φαρμασέρβ – Λίλλυ κέρδισε δύο αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή και ανοικτή ημερομηνία για οποιονδήποτε προορισμού του εσωτερικού, προσφορά της εταιρείας Athenstravel και η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Άννα Τσαντίλη κέρδισε μια δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ από τα κέντρα ιατρικών αισθητικών εφαρμογών Skourasmed.

IMG 9634 FIXED

Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), Καθ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΦΕΕ , πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών ΣΦΕΕ, αντιπρόεδρος & Γενικός διευθυντής Pharmaserve Lilly, Σπύρος Φιλιώτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανθρωπιστής Οργάνωσης ΜΚΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», Σπύρος Σερεμίδης, ο πρόεδρος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Μαράκος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νίκος Κόλμαν, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανίας Καλλυντικών και Αρωμάτων, Θεόδωρος Γιαρμενίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νανοτεχνολογίας, Καθ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, Καθ. Γεώργιος Παπαϊωάννου, ενώ παρευρέθηκαν πλήθος πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, φαρμακοποιών, δημοσιογράφων, φοιτητών και φίλων της ΕΦΕ.