ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΒ: Κομβικής σημασίας το 2017 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Κομβικής σημασίας για τη βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι το 2017, καθώς ψηφίζονται οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που θα καθορίσουν το τοπίο για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια. 

ΣΕΙΒ: Κομβικής σημασίας το 2017 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΙΒ, κ. Παύλος Αρναούτης το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την κοπή της πίτας του στο Πολιτιστικό Κέντρο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία βουλευτών, πολιτειακών και ακαδημαϊκών φορέων και των Μελών του.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΙΒ, κ. Παύλος Αρναούτης ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει περισσότερες επιτυχίες σε όλους και στις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες βάλλονται σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο καθορίζεται από την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και την ένταξη των Ελληνικών Ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι «αν επιτευχθούν εγκαίρως, ενδέχεται να δούμε την άνθηση της εθνικής οικονομίας και να μην παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων, της υπερφορολόγησης, της ανεργίας και της απουσίας του Κοινωνικού Κράτους».

Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι η συνεισφορά του κλάδου είναι καθοριστική στη διατήρηση της καλής Υγείας η οποία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή του πληθυσμού στην παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου στη δημιουργία εθνικού πλούτου και την αύξηση του ΑΕΠ. «Επομένως», όπως χαρακτηριστικά είπε «η Πολιτεία θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία η έλλειψη της καλής μας Υγείας και λιγότερο για τις δαπάνες που αποτελούν επένδυση για την Υγεία».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή απόφαση που ελήφθη το Δεκέμβριο για την ενοποίηση όλων των φορέων της βιομηχανίας της Ιατρικής Τεχνολογίας σ’ έναν ενιαίο φορέα, τη MedTech Europe, με στόχο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συμβάλει αποτελεσματικά εν συνόλω ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις δημόσιες συζητήσεις για την εξεύρεση λύσεων για τους ασθενείς και τα Συστήματα Περίθαλψης μέσα από όλο το φάσμα της περίθαλψης

Ο κ. Αρναούτης ευχαρίστησε τα Μέλη του ΣΕΙΒ για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους και να διασφαλίσουν ότι οι έλληνες ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν. Επίσης, εξήρε το κοινωνικό πρόσωπο των Μελών του ΣΕΙΒ που πάντα στηρίζουν κοινωνικές δράσεις όπως τη δράση του ΣΦΕΕ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντας δωρεάν Φαρμακευτικό και Ιατροτεχνολογικό Υλικό στα παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές Υποστήριξης, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα των ίσων ευκαιριών.

p arnaoutis

Παράλληλα, ο κ. Αρναούτης ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη στήριξη του ΣΕΙΒ στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος. Η ανακοίνωση της δωρεάς έγινε παρουσία της Διευθύντριας του προγράμματος ΓΑΛΙΛΑΙΑ, Γυναικολόγου - Ογκολόγου κας Αλίκης Τσερκέζογλου. Ο κ. Αρναούτης τόνισε ότι οι προσπάθειες της Μονάδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και νευρομυϊκές παθήσεις και η αποπεράτωση ενός ειδικά στεγασμένου χώρου που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην χώρα μας ως Ξενώνας Ανακουφιστικής Φροντίδας (διεθνώς γνωστό ως «HOSPICE») αποδεικνύει το πολύτιμο έργο που προσφέρει σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη δίπλα τους.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε από τα Μέλη του ΣΕΙΒ:
Με τη στήριξη:
A. & L. MEDICAL SUPPLIES LTD, ABBOTT LABORATORIES (ΕΛΛΑΣ) ABEE, SIEMENS HEALTHCARE ABEE, ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΕ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕ, ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΑΕ.
Με τη συμβολή:
ENDOTECH MEDICAL TECHNOLOGY Ltd, HOLLISTER GREECE SA, SARSTEDT M. ΕΠΕ