ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωπιστική αποστολή του ΕΕΣ στο Καστελόριζο

Ανθρωπιστική αποστολή πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο ακριτικό Καστελόριζο.

Ανθρωπιστική αποστολή του ΕΕΣ στο Καστελόριζο

Στόχος της αποστολής είναι η δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Στρατόπεδο Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, ο οποίος περιλαμβάνει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μία σανίδα ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, ένα φορείο Α' Βοηθειών καθώς και ένα πρόπλασμα ενήλικα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.

Της αποστολής ηγείται ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός ενώ σε αυτή συμμετέχουν άρτια εκπαιδευμένοι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου, οι οποίοι και θα εκπαιδεύσουν στις πρώτες βοήθειες το ειδικευμένο προσωπικό που θα παραλάβει τον εξοπλισμό.
Με τη συγκεκριμένη αποστολή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δείχνει το έμπρακτο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον του για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών της χώρας μας ενώ συμβάλλει στην κάλυψη καίριων αναγκών τους, στο βαθμό που οι ίδιοι, λόγω της μεγάλης απόστασης που τους χωρίζει από το κέντρο, έχουν φυσιολογικά περιορισμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Μέρος του ιατρικού εξοπλισμού αποτελεί δωρεά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).