ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 700 επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού

Τον αριθμό-ορόσημο των 700 επιτυχημένων επεμβάσεων ορθοπεδικής χειρουργικής ξεπέρασε ο Δρ. Ιωάννης Ιγνατιάδης, Διευθυντής της Κλινικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Άκρων του Ιατρικού Ψυχικού με την ομάδα του, τα τελευταία 4 χρόνια.

Πάνω από 700 επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξειδικευμένη ομάδα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο σοβαρές παθήσεις και τραυµατισµούς άνω και κάτω άκρων, με τη μέθοδο της μικροχειρουργικής.

Συγκεκριμένα, η μέθοδος της μικροχειρουργικής πραγματοποιείται μέσω ειδικού χειρουργικού μικροσκοπίου και μικροεργαλείων, που επιτρέπουν επεμβάσεις ακόμη και σε ιστούς μικρού μεγέθους. Η έμπειρη ομάδα του Ιατρικού Ψυχικού έχει αντιμετωπίσει, με τη συγκεκριμένη μέθοδο, σοβαρές παθήσεις και τραυματισμούς των άκρων επιτυγχάνοντας πλήρη λειτουργική αποκατάσταση, αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα και γρήγορη επάνοδο του ασθενή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Παράλληλα, στις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 4 χρόνια στην Κλινική Επανορθωτικής Χειρουργικής Άκρων συγκαταλέγονται επίσης, η ενδοσκοπική διάνοιξη καρπιαίου σωλήνα, η θεραπεία με αυτόλογους παράγοντες (PRGF) από περίβλημα αιμοπεταλίων καθώς και η τοπική μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυτάρρων. Ακόμη, έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός «προωθημένων επεμβάσεων» όπως η ολική αρθροπλαστική αγκώνα, η ολική αρθροπλαστική δαχτύλων, οι επιμηκύνσεις δαχτύλων και άνω άκρων, οι διορθωτικές οστεοτομίες κερκίδος, οι βραχύνσεις ωλένης, οι τενοντομεταθέσεις και οι επιμηκύνσεις τενόντων σε παραλύσεις νεύρων ή τετραπληγικούς ασθενείς.

Ο Δρ. Ιωάννης Ιγνατιάδης δήλωσε: «Η ομάδα μας διαθέτει σημαντική εμπειρία στην επανορθωτική χειρουργική άκρων, έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλά περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Αξιοποιώντας τις υπερσύγχρονες υποδομές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, αξιοποιούμε τις τελευταίες τεχνικές, επαναφέροντας τους ασθενείς σε πλήρη κίνηση και με τα καλύτερα μετεγχειρητικά αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ