ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Facebook γέμισε καρδιές για καλό σκοπό!

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες χρήστες του Facebook ποστάρουν ένα emoji καρδιά χωρίς αυτό να συνοδεύεται από καμία εξήγηση. Εύλογα, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί...

Το Facebook γέμισε καρδιές για καλό σκοπό!

Λόγω των ημερών, κάποιοι υπέθεσαν ότι η καρδιά σχετίζεται με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όμως στην πραγματικότητα εξυπηρετεί έναν πολύ πιο σημαντικό σκοπό.

Η καρδιά αποτελεί μέρος μίας ακόμη καμπάνιας στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τη βρετανική Metro.

cupcake

Η χρήστης που θα ποστάρει την καρδιά στη συνέχεια θα πρέπει να στείλει στις φίλες της ένα μήνυμα σαν το παρακάτω.

face

«Γεια σου, βάλε στον τοίχο σου μια καρδιά, χωρίς κανένα σχόλιο, μόνο μια καρδιά, και μετά στείλε αυτό το μήνυμα στις γυναίκες φίλες σου. Μετά βάλε μια καρδιά στον τοίχο της φίλης που σου έστειλε αυτό το μήνυμα. Εάν κάποιος σε ρωτήσει γιατί έχεις τόσες καρδιές στον τοίχο σου μην απαντήσεις. Αφορά μόνο τις γυναίκες, είναι για να θυμούνται ότι αυτή είναι η εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του μαστού! Κάνε αυτοεξέταση!»

Η καμπάνια δεν περιλαμβάνει φιλανθρωπικές δράσεις, απλώς παροτρύνει τις γυναίκες να ελέγξουν εάν υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στο στήθος τους και να αναζητήσουν τη συμβουλή γιατρού εφόσον το κρίνουν αναγκαίο.

Αν και ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού είναι επίσημα ο Οκτώβριος, η ιδέα πίσω από το emoji είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τακτικά αυτοεξέταση και όχι μόνο μία φορά τον χρόνο.

Δείτε κι αυτό:

Συμπτώματα καρκίνου του μαστού: Η φωτογραφία με τα λεμόνια που έγινε viral

Πώς να κάνετε αυτοεξέταση μαστού (βίντεο)