ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατηγορούμενοι για απιστία πρώην διοικητής και έξι μέλη του νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε πρώην διοικητή και έξι μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου «Γεννηματάς-Ο Άγιος Δημήτριος» για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Κατηγορούμενοι για απιστία πρώην διοικητής και έξι μέλη του νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ραμμάτων για το νοσοκομείο, την περίοδο 2014-2015, που φέρεται ότι επέφερε ζημιά ύψους 250.000 ευρώ.

Για την εν λόγω προμήθεια προκηρύχθηκε διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχε πολυεθνική εταιρία, που κατέθεσε εγγυητική επιστολή 38.000 ευρώ, δηλώνοντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι τα υλικά που θα προμήθευε κατασκευάζονταν στο εργοστάσιό της στη Γαλλία. Όμως, το εργοστάσιο αυτό, φαίνεται ότι είχε ήδη αναστείλει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση, οι κατηγορούμενοι όφειλαν να προχωρήσουν σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πράγμα που, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά το Σεπτέμβριο του 2015 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός υπέρ της πολυεθνικής εταιρίας, αν και διαπιστώθηκε ότι οι τιμές που προσέφερε ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Τιμών. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελίες ανταγωνιστριών εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αποκλείστηκαν. Όπως προέκυψε από το πόρισμά τους, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο αποτιμάται σε 251.000 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδική ανακρίτρια για τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ