ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» Ένα διαφορετικό πρόγραμμα στην Κεντρική Μακεδονία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, 6 και 8 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Μακεδονία με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (που ήταν στις 7 Φεβρουαρίου).

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» Ένα διαφορετικό πρόγραμμα στην Κεντρική Μακεδονία

Οι εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάστηκε το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και η ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, πραγματοποιήθηκαν σε άριστη συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές, αλλά και με την υποστήριξη άλλων τοπικών φορέων.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα και την πλατφόρμα, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί και γονείς ενώ 15 μαθητές από τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη άφησαν το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, παρουσιάζοντας ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, εκπαιδευτικοί και 100 μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ενημερώθηκαν τόσο για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όσο και για τη δράση του Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πάνω από 500 άτομα μας βρέθηκαν στην εκδήλωση των Σερρών, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γ. Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας κ. Δ. Πασχαλούδης καθώς και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, κ. Αθ. Χαλκιάς ο οποίος στα πλαίσια της εισήγησης του προσέγγισε σφαιρικά το θέμα της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Τέλος, ξεχωριστής σημασίας ήταν και η παρουσία 20 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Σερρών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ομιλιών περιηγήθηκαν στην πλατφόρμα, ενώ συμμαθητές τους είχαν αναλάβει να βρίσκονται σε καίριες θέσεις συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Μέριμνας.

polygyros