ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πιο δύσκολη η παιδική ηλικία των σύγχρονων παιδιών

Πιο δύσκολη η παιδική ηλικία των σύγχρονων παιδιών

Μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, το Action for Children, που έχει δεσμευτεί να βοηθάει ευάλωτα παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους, διενήργησε έρευνα σε 5.000 άτομα σχετικά με τις σκέψεις για την παιδική ηλικία στη σημερινή εποχή.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε συνεργασία με την YouGov, διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των γονέων (60%) και των παππούδων (62%) πιστεύουν ότι η παιδική ηλικία έχει γίνει πιο δύσκολη για τα σύγχρονα παιδιά, και το ένα τρίτο των παιδιών (34%) συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ο σχολικός εκφοβισμός, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή, είναι το κύριο πρόβλημα. Ένα ακόμη ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η πίεση να αισθάνονται ότι ανήκουν σε κάποια ομάδα, η οποία έχει ενταθεί στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, το 91% των ερωτηθέντων παιδιών δήλωσαν ότι ανησυχούν για τα «προβλήματα των ενηλίκων», όπως το Brexit, η φτώχεια και η τρομοκρατία.

Η Julie Bentley, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία οδηγείται σε μία «κρίση παιδικής ηλικίας». Τόνισε ότι εκτός από το γεγονός ότι τα παιδιά δεν είναι ξέγνοιαστα, ταράζονται ακόμη περισσότερο από κοινωνικές πιέσεις και τις παγκόσμιες αναταραχές. «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα παιδιά ανησυχούν για τη φτώχεια, τους άστεγους και την τρομοκρατία. Τα ευάλωτα παιδιά με τα οποία εργαζόμαστε καθημερινά αντιμετωπίζουν τραύματα όπως η ενδοοικογενειακή βία ή η παραμέληση και αγωνίζονται με την ψυχική τους υγεία, χωρίς την υποστήριξη που χρειάζονται».

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας, η οργάνωση ξεκίνησε μία εκστρατεία με τίτλο «Επιλέξτε την παιδική ηλικία», η οποία καλεί την κυβέρνηση να θεσπίσει μία εθνική στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: independent.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Σχολικός εκφοβισμός! Μόνο εσείς μπορείτε να θωρακίσετε τα παιδιά σας

BEST OF NETWORK