ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θες να μάθεις πώς θα γίνεις πλούσιος; Θυμήσου τι έκανες στο νηπιαγωγείο!

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως η συμπεριφορά στα 6 είναι δείκτης του μελλοντικού εισοδήματος!

Θες να μάθεις πώς θα γίνεις πλούσιος; Θυμήσου τι έκανες στο νηπιαγωγείο!

Η μελέτη δημοσιεύεται στο JAMA Pediatrics απο ερευνητές πανεπιστημίων του Καναδά, της Ιρλανδίας και της Γαλλίας οι οποίοι ανέφεραν οτι η συμπεριφορά στο νηπιαγωγείο σχετίζεται με την εισοδηματική τάξη κατά την ενήλικη ζωή.

Η ομάδα μελέτησε τη συμπεριφορά 920 6χρονων αγοριών από σχολεία της πιο «φτωχής» συνοικίας του Μόντρεαλ στον Καναδά. Κατέγραψαν συμπεριφορές όπως η διάσπαση προσχής, η επιθετικότητα, η κοινωνικότητα και άλλες.

Αργότερα, ανέλυσαν την επαγγελματική και εισοδηματική κατάσταση των ίδιων παιδιών, όταν αυτά έγιναν περίπου 35 ετών.

Και διαπίστωσαν ότι τα αγόρια που είχαν αυξημένη διάσπαση προσοχής στην προσχολική ηλικία κέρδιζαν ετησίως περίπου 17.000 δολάρια λιγότερα από αυτά που είχαν χαρακτηριστεί πιο συγκεντρωμένα.

Αντίστοιχα όσα είχαν θεωρηθεί πιο κοινωνικά, είχαν 12.000 δολάρια παραπάνω εισόδημα, από αυτά που ήταν πιο απομονωμένα.

After controlling for I.Q. and family adversity, the scientists found that boys in the highest one-quarter for inattention later earned an average of about $17,000 less a year than those in the lowest one-fourth. Those in the highest one-quarter for scores in prosociality earned an average of about $12,000 more annually than those in the lowest.

Ωστόσο, οι εισοδηματικές διαφορές δεν θεωρήθηκαν σημαντικές στο συσχετισμό με την υπερκινητικότητα, την αντιδραστική ή επιθετική συμπεριφορά.

Οι επιστήμονες εκφράζουν την επιφύλαξη για την εφαρμογή των ευρημάτων τους σε άλλους πληθυσμούς, ωστόσο επισημαίνουν πως η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της έγκαιρης παρέμβασης, ώστε να μειωθεί η διακοπή του σχολείου και η παραβατικότητα ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης:

Σταθερό πρόγραμμα ύπνου για καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών

Καλύτερη η κοινωνικοποίηση και η συμπεριφορά των παιδιών που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό

Σχολική ανωριμότητα: Τι είναι και πώς μπορούμε να την αξιολογήσουμε