ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΕ: Επιστημονική συνάντηση για τη νοσηλεία ασθενών με ψυχικά νοσήματα

Επιστημονική Συνάντηση που  με θέμα: «Διεπιστημονική προσέγγιση σε Ψυχιατροδικαστικά θέματα που αφορούν τη νοσηλεία ασθενών με ψυχικό νόσημα», διοργανώνει ο Τομέας Ψυχικής Υγείας της ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

ΕΝΕ: Επιστημονική συνάντηση για τη νοσηλεία ασθενών με ψυχικά νοσήματα

Στο επιστημονικό πρόγραμμα, έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον κλινικό χώρο, προκειμένου να γίνει διεπιστημονική προσέγγιση για τα χρόνια και φλέγοντα ζητήματα του χώρου της ψυχιατροδικαστικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις επιστημονικές διαλέξεις. Αρχικά θα αναλυθεί το ισχύον νομικό καθεστώς (Π.Κ. Άρθρο 69), ενώ στη συνέχεια, θα παρατεθούν οι προβληματισμοί και οι προτάσεις από τη θέση των Νοσηλευτών για το σχέδιο νόμου που τροποποιεί το ισχύον καθεστώς. Οι διαλέξεις θα ολοκληρωθούν με την εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα εφαρμογής της Ψυχιατροδικαστικής τόσο σε επίπεδο ειδίκευσης, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στη συνέχεια του προγράμματος θα ακολουθήσει η στρογγυλή τράπεζα και οι εισηγήσεις της αναφέρονται στα ψυχιατροδικαστικά θέματα τα οποία απασχολούν, ταλανίζουν και δυσχεραίνουν το έργο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καθώς το ισχύον καθεστώς δεν υποστηρίζει επαρκώς την ολιστική θεραπευτική προσέγγιση.

Ο Τομέας Ψυχικής Υγείας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, επιδιώκει με τη συγκεκριμένη διοργάνωση να αναδείξει τα ψυχιατροδικαστικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και αφορούν τη νοσηλεία ασθενών με ψυχικό νόσημα, με σκοπό την επίλυσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ