ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιδικός καρκίνος: Ενημέρωση από τη ΦΛΟΓΑ & την ΕΕΠΑΟ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOPE), αφιερώνει την 7η Μαρτίου 2017 στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τα προβλήματα και τα επιτεύγματα της ιατρικής στο χώρο του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Παιδικός καρκίνος: Ενημέρωση από τη ΦΛΟΓΑ & την ΕΕΠΑΟ

Με την αφορμή αυτή, η ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο, και η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) διοργανώνουν κοινή συνέντευξη τύπου σε μια προσπάθεια να προωθήσουν και να προβάλλουν την ενημέρωση αυτή και στην Ελληνική κοινωνία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης θα πραγματοποιηθεί έγκυρη, υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, θα παρουσιαστούν τα μεγάλα επιτεύγματα και η πρόοδος της ιατρικής που τίθενται στη διάθεση των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, τα προβλήματα καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης της ιατρικής φροντίδας.

Παρόντες θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες της υγείας (ΕΕΠΑΟ), οι ασθενείς (ΦΛΟΓΑ) και οι «επιβιώσαντες» (ΚΥΤΤΑΡΟ), οι οποίοι θα καλύψουν κάθε πλευρά του προβλήματος και θα φωτίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή και την υγεία.

Η συνέντευξη πραγματοποιείται την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, μία ημέρα πριν την συνεδρίαση στην Ευρωβουλή που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

Διαβάστε ακόμη:

Η πολιτική για τον καρκίνο στην Ελλάδα έχει μείνει στο 2011, ωστόσο υπάρχουν ευτυχώς νέα φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ