ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπακώστα: Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, σκέφτομαι το φορτίο όλων των μανάδων

Με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου κατέθεσε Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την προστασία της μητρότητας στην εργασία και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παπακώστα: Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, σκέφτομαι το φορτίο όλων των μανάδων

«Σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας, κατέθεσα Ερώτηση για την προστασία της μητρότητας στην εργασία. Δυστυχώς, παρά την συνταγματική επιταγή και την αυστηρή νομοθεσία, ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να καταγράφει πολλές περιπτώσεις, όπου ο εργοδότης, μην μπορώντας να απολύσει μία έγκυο εργαζόμενη, την εξωθεί σε «οικειοθελή αποχώρηση». Ζητώ ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα μέτρα που έχει πάρει έως σήμερα, για την προστασία της μητρότητας στους χώρους εργασίας.

Στην οικονομικά και κοινωνικά εξαιρετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε και με το δημογραφικό να μας προβληματίζει, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προστατέψει στο ακέραιο την εγκυμοσύνη και την μητρότητα, να δημιουργήσει ένα εργασιακό και οικονομικό ασφαλές περιβάλλον για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να προστατεύσει την μητρότητα.

Η πολύχρονη κρίση έχει δυσχεράνει την θέση της γυναίκας, της οποίας ο ρόλος εντός της κοινωνίας δεν είναι επίζηλος, αντιθέτως είναι ένας αγώνας επιβίωσης, με όρους άγριους και δεν μοιάζει καθόλου με παιχνίδι.

Σήμερα σκέφτομαι έντονα τις μητέρες, είτε έχουν εργασία είτε όχι, και τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία, οι οποίες σηκώνουν ένα υπέρμετρο φορτίο για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους και να είναι δίπλα στα παιδιά τους. Σέβομαι απόλυτα αυτές τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, καθώς πιστεύω πως διαθέτουμε «γερή σπονδυλική στήλη».»