ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ΕΚΠΑ στη μνήμη του καθ. Ψυχιατρικής Κ. Στεφανή

Εκδήλωση ΕΚΠΑ στη μνήμη του καθ. Ψυχιατρικής Κ. Στεφανή

Επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του τ. Υπουργού, Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή Κ. Στεφανή, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), το ΕΚΠΑ.

Ο Κώστας Στεφανής - ο οποίος απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία 88 ετών- είχε γεννηθεί το 1928 στην Καλαμπάκα και σπούδασε στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτορας. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο Eθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Yγείας των ΗΠΑ και στο Oμοσπονδιακό Ψυχιατρικό Nοσοκομείο St. Elizabeths στην Oυάσινγκτον. Το 1970 εξελέγη καθηγητής και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Eλληνικής Ψυχιατρικής και Nευρολογικής Eταιρείας, πρόεδρος της Eπιτροπής Hθικής και Δεοντολογίας (1977 - 1983), πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Eταιρείας (1983 - 1990) και πρόεδρος της Διεθνούς Eταιρείας για την Πρόληψη και Θεραπεία της Kατάθλιψης. Το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος το 2006.

Από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας.

Υπήρξε στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

Κόρη του είναι η σκηνοθέτιδα και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστημίων Αθηνών Εύα Στεφανή.

BEST OF NETWORK

PlusQueen