ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Αλεξανδρούπολης: Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει ακτινοθεραπεία ο πρώτος ασθενής

Άρχισαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Νοσ. Αλεξανδρούπολης: Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει ακτινοθεραπεία ο πρώτος ασθενής

Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Έβρου Δημ. Αδαμίδης, η δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυτό που τον Μάιο του 2016 έμοιαζε με όνειρο αφού τότε το νοσηλευτήριο δεν ικανοποιούσε κανένα από τους όρους της δωρεάς.

Με επίμονη μεθοδική προσπάθεια εκπληρώσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα όλους τους όρους για προσλήψεις ιατρικού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού. Σήμερα άρχισαν οι σχετικές εργασίες αφαίρεσης του παλαιού μηχανήματος, το οποίο θα παραχωρηθεί με την μορφή ανταλλακτικών σε άλλα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν ίδιο τύπο επιταχυντή. Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση του νέου επιταχυντή.

Το όλο τεχνικό έργο θα διαρκέσει 2 μήνες και θα ακολουθήσει η επίπονη διαδικασία της ρύθμισής του από τους ακτινοφυσικούς του νοσοκομείου και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Το προσωπικό ήδη εκ περιτροπής, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων του τμήματος, εκπαιδεύεται στο εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει την ακτινοθεραπεία του ο πρώτος ασθενής. Στο διάστημα της μη λειτουργίας του επιταχυντή, έχει ληφθεί μέριμνα -μετά από συνεννόηση με τις διοικήσεις- να διοχετευτούν οι ασθενείς σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για συνέχιση της θεραπείας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ