ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εβδομήντα μεταμοσχευμένοι ασθενείς συμμετέχουν στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν στις 2 Απριλίου 70 άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχεύσεις, καθώς και περισσότεροι από 100 φίλοι σωματείων μεταμοσχευμένων, διοικήσεις και εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, δίνοντας το μήνυμα «Δωρεά Οργάνων, Δώρο Ζωής».

Εβδομήντα μεταμοσχευμένοι ασθενείς συμμετέχουν στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

«Θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής δημιουργήσαμε την Ομάδα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και μετά τη συμμετοχή της, για πρώτη φορά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και στον Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι ένας ωραίος περίπατος που θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι και θα διασχίσουμε την Τσιμισκή, θα φτάσουμε μέχρι τα δικαστήρια και από εκεί, ακολουθώντας την παραλιακή λεωφόρο, θα καταλήξουμε στον Λευκό Πύργο. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία θα υπάρχει το περίπτερό μας, όπου θα ενημερώνουμε τον κόσμο για τη δωρεά οργάνων. Η συμμετοχή δεκάδων ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση στην ομάδα μας είναι μια γιορτή για το θαύμα της ζωής μέσω της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων. Ο αριθμός των μεταμοσχευμένων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Μαραθώνιο είναι περίπου 70 και από αυτούς οι 30 έχουν κάνει μεταμόσχευση ήπατος» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυριάκος Ζαχαριάδης, συντονιστής του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΚΥΤΑΛΗ».

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων-ΕΟΜ Βόρειας Ελλάδας, σε ανακοίνωση του οποίου επισημαίνεται ότι: «Το 2017 εξελίσσεται σε χρονιά μεταστροφής για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας και η συνδρομή αυτής της μαζικής δράσης φυσικής έντασης στη Θεσσαλονίκη έρχεται να συνδράμει στις προσπάθειες που καταβάλλουν ο ΕΟΜ και τα νοσοκομεία της χώρας μας να αυξήσουν την προσφορά οργάνων».

Στη δράση συμμετέχουν πάνω από 180 μέλη και φίλοι-εθελοντές των εξής συλλόγων:

- Σωματείο Ηπατομεταμοσχευμένων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω»

- Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΚΥΤΑΛΗ»

- Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

- Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «ΠΣΜΜΟ»

- Οι διοικήσεις και εργαζόμενοι των νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

- Σωματείο ΑΧΕΠΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ Θεσσαλονίκης

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Περιφερειακό Γραφείο του ΕΟΜ στη Β. Ελλάδα: Τηλ.: 2313 303341 και 6932 439999, email: parartimaeom@gmail.com και στο Γραφείο της «ΣΚΥΤΑΛΗΣ» Β. Ελλάδας: 2310 700555, kzachariadis@yahoo.gr