ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ωνάσειο: Χρονιά-πρόκληση το 2016 - Τι λένε τα πεπραγμένα

Ωνάσειο: Χρονιά-πρόκληση το 2016 - Τι λένε τα πεπραγμένα

Χρονιά πρόκληση χαρακτηρίζεται το 2016 για το Ωνάσειο, καθώς έπρεπε να επιτευχθούν τρεις στόχοι οι οποίοι και υλοποιήθηκαν: η οικονομική εξυγίανση, η διατήρηση του υψηλοτάτου επιπέδου των υπηρεσιών και η προετοιμασία για εισαγωγή καινοτόμων επιστημονικών δραστηριοτήτων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, σχετικά με τα Πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, το 2016 αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015, με στόχο τη βιώσιμη αποδοτική λειτουργία του Ωνασείου. 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΩΚΚ παρουσίασαν θεαματική βελτίωση συνεχίζοντας την οικονομική στροφή που είχε ξεκινήσει από το 2015, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας τα εξής: Το κλάσμα υποχρεώσεων προς απαιτήσεις από 1,58% που ήταν στις 31/12/2015 μειώθηκε σε 0,76% στις 31/12/2016. Σημαντική μείωση εμφάνισαν και τα έξοδα που συνολικά ανέρχεται σε 9,27% σε σχέση με το 2016, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών των υλικών και των φαρμάκων αλλά και της πολιτικής αποπληρωμής χρεών που βοήθησε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη.

Τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά ανήλθαν σε 1.851, τα καρδιολογικά σε 6.016 και πραγματοποιήθηκαν 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Η νοσοκομειακή θνητότητα παραμένει χαμηλή, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,03%. Το σύνολο περιστατικών στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Διαγνωστικά Τμήματα έφθασαν τα 96.559.

Το 2016 ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της νέας δραστηριότητας «Γενετική των Καρδιαγγειακών Παθήσεων» που υποστηρίζεται από το Ιατρείο Κληρονομούμενων Καρδιακών Νοσημάτων και το Εργαστήριο Μοριακής Ανοσοπαθολογίας & Ιστοσυμβατότητας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η νέα Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα γενετικής διερεύνησης παθήσεων όπως αρρυθμιολογικά σύνδρομα, μυοκαρδιοπάθειες και παθήσεις της αορτής. Ακόμη, το Ωνάσειο προσφέρει στους ασθενείς με χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση νέα θεραπευτική επιλογή με την αγγειοπλαστική με μπαλόνι.

Στα Πεπραγμένα 2016 γίνεται ακόμη αναφορά στη συνεργασία μας με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το Ιδρυμα Ωνάση και τους Υποτρόφους του, στο πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στο Αίθριο του Ωνασείου, κ.α.

BEST OF NETWORK

PlusQueen