ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στην έρευνα H-Com για την επικοινωνία γιατρών και ασθενών

Ως εταίρος στο πρόγραμμα H-Com, στο οποίο συμμετέχουν 5 ακόμη οργανισμοί από 4 χώρες, συμμετέχει το Ινστιτούτο Prolepsis από την Ελλάδα. Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα από το Πρόγραμμα H-Com για την επικοινωνία της υγείας και τη σχέση επαγγελματιών υγείας-ασθενών. 

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στην έρευνα H-Com για την επικοινωνία γιατρών και  ασθενών

Στόχος της έρευνας του Προγράμματος H-Com (Health Communication Training for Health Professionals) είναι να διερευνήσει τις αντιλήψεις και τις ανάγκες ιατρών και νοσηλευτών αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία της υγείας και τη σχέση επαγγελματιών υγείας-ασθενών, καθώς και να καταγράψει τις απόψεις τους σχετικά με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι σημαντικές, καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα από τις ομάδες εστιασμένης συζήτησης και την ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών εργαλείων του Προγράμματος H-Com.

Η συμβολή των επαγγελματιών υγείας είναι πολύτιμη:

- Αν είστε ιατρός ή νοσηλευτής/νοσηλεύτρια, λάβετε μέρος στην έρευνα του H-Com

- Διαδώστε την έρευνα σε ιατρούς και νοσηλευτές που γνωρίζετε

- Η έρευνα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά καθώς και σε 4 επιπλέον γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Πολωνικά).

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα H-Com

Το πρόγραμμα H-Com είναι τριετούς διάρκειας και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ. Στόχος του είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας (με έμφαση στους ιατρούς και τους νοσηλευτές), ώστε να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών, καθώς και η επικοινωνία ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων.

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει από την Ελλάδα ως εταίρος στο H-Com, στο οποίο συμμετέχουν 5 ακόμη οργανισμοί από 4 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ