ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακή Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VET CARE

Ενίσχυση δεξιοτήτων για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Διαδικτυακή Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VET CARE

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος EU-VET CARE (Strengthening capacities for better health care to refugee and migrant children) διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με τον οργανισμό Faros, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 – 14:00.

Το κεντρικό θέμα της Ημερίδας είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας παιδιών μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στην Ημερίδα Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανήλικων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επίσης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Στη διαδικτυακή Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά ευρήματα, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EU-VET CARE. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ο εξειδικευμένος Οδηγός και οι προτεινόμενες κατευθυντήριες γραμμές που δημιουργήθηκαν για παρόχους συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν ή/και να υλοποιούν παρόμοιες εκπαιδεύσεις μελλοντικά. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα αναφορικά με τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μεταναστών/προσφύγων και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Ελλάδα, την ψυχική τους υγεία, καθώς και η εμπειρία φορέων από την παροχή υπηρεσιών σε ασυνόδευτα ανήλικα.

Το EU-VET CARE είναι τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2021 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ινστιτούτο Prolepsis και ο οργανισμός Faros συμμετέχουν ως εταίροι από την Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί: ETHNO-MEDIZINISCHES ZENTRUM EV (ΕΜΖ), (συντονιστής Έργου, Γερμανία), UNIVERSITAT DE VALENCIA (Ισπανία), ZADIG (Ιταλία), The Cyprus University of Technology (Κύπρος).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο Agenda_ EU-VETCARE_Infoday.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2U2DJrA

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119).

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.