ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακή Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος iHeal

Παρουσίαση εκπαιδευτικών εργαλείων για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Διαδικτυακή Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος iHeal

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος iHeal (Up-Skilling Elders in Digital Health Literacy to prevent marginalization and exclusion) διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 – 12:30, με θέμα τον ψηφιακό αλφαβητισμό υγείας των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ιδιωτικού Τομέα και η κα. Στέλλα Πριόβολου, Πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ.

Στη διαδικτυακή Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι στόχοι, τα ερευνητικά δεδομένα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος iHeal για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας των ηλικιωμένων. Θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των ηλικιωμένων σε ζητήματα υγείας, την ανάγκη βελτίωσης της ψηφιακής εγγραμματοσύνης και της πρόσβασης των ηλικιωμένων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Tο iHeal είναι διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον Απρίλιο 2021 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενίσχυση των γνώσεων για την καλύτερη πρόσβαση και κατανόηση των ψηφιακών πληροφοριών που αφορούν σε θέματα υγείας των ηλικιωμένων είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος iHeal. Το Ινστιτούτο Prolepsis, με Επιστημονική Υπεύθυνο την κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρο του Ινστιτούτου, συμμετέχει από την Ελλάδα ως εταίρος του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί: Science Initiative Lower Austria (Αυστρία), Asteres SCRL – Societa’ Cooperativa και INEUROPA SRL (Ιταλία), Center for Social Innovation LTD (Κύπρος), INOVA+ (Πορτογαλία), BOSEV (Τουρκία), Canakkale Onsekiz Mart University (συντονιστής Έργου, Τουρκία). Περισσότερες πληροφορίες για το iHeal είναι διαθέσιμες εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο Agenda iHeal Info Day. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2OKg3pc

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119).