ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εγκυμοσύνη & η παιδική ηλικία δεν είναι πρόβλημα: Ημερίδα από την MSD & τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο Φαρμακευτικός και ο Ιατρικός σύλλογος Χαλκιδικής σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος της MSD - Μητέρα & Παιδί, πραγματοποιούν επιστημονική ημερίδα με θέμα "Υγεία Μητέρας Και Παιδιού" την Κυριακή 14 Μαϊου, στις 10.30 -14.30 στο Πνευματικό Κέντρο των Νέων Μουδανιών.

Η εγκυμοσύνη & η παιδική ηλικία δεν είναι πρόβλημα: Ημερίδα από την MSD & τους Γιατρούς του Κόσμου

Το πρόγραμμα "Μητέρα & Παιδι" των Γιατρών του Κόσμου, υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης "Msd For Mothers", της ομώνυμης φαρμακευτικής εταιρείας. Το διετές αυτό πρόγραμμα εστιάζει στην προστασία και τη φροντίδα των εγκύων και των βρεφών στην Ελλαδα, πρίν, κατα τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. Στοχεύει στην ενίσχυση της μητρικής και βρεφικής πρόσβαςης στις υπηρεσίες υγείας και παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες αυτές, με την προσφορά δωρεάν πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό.

«Οι έγκυες και τα παιδιά αποτελούν βασική προτεραιότητα για τους Γιατρούς του Κόσμου καθώς είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας. Η εγκυμοσύνη όπως και η παιδική ηλικία δεν είναι πρόβλημα. Έχει προβλήματα. Αυτό που επιθυμούμε είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα μπορεί να φέρει με ασφάλεια στον κόσμο ένα παιδί και να το υποστηρίξει και μετά. Τον στόχο αυτό μπορούμε να τον πετύχουμε με το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» σε συνέχεια όλων όσων έχουμε κάνει μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Νίκητας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Τι να κάνετε αν η εγκυμοσύνη ξεπεράσει την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού