ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο: Αρνούνται συνταγογράφηση και εξετάσεις σε ανασφάλιστους

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο: Αρνούνται συνταγογράφηση και εξετάσεις σε ανασφάλιστους

Τα προβλήματα πρόσβασης ανασφάλιστων – άπορων πολιτών σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ιατρείου, μερίδα «λειτουργών» του πρωτοβάθμιου δημόσιου συστήματος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης εμποδίζουν την ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση πολιτών ευπαθών ομάδων.

Τα προβλήματα που παρατηρούνται αφορούν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και τη διαδικασία εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

Παρά τη σχετική νομοθεσία (νόμος 4368/16), οι εν λόγω «λειτουργοί» επικαλούνται ακόμη και τη διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων δικής τους έμπνευσης.

Ασθενείς επανέρχονται στο Μητροπολιτικό Ιατρείο και διαμαρτύρονται για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αν και αδύναμοι, είναι αποφασισμένοι –μεμονωμένα ή μαζί με τα Κοινωνικά Ιατρεία– να προασπίσουν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμά τους στην περίθαλψη.

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου Ελληνικού καταγγέλλουν την αυθαιρεσία, καθώς, εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους πολίτες, υπονομεύει τον μεγάλο αγώνα των υπολοίπων λειτουργών της Υγείας, οι οποίοι τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν τα μέγιστα, έχοντας στην διάθεσή τους συχνά ελάχιστα ή ανεπαρκή μέσα.

«Η μεγάλη δύναμη του λαού σε εποχές κρίσης είναι η αλληλεγγύη. Αυτή κράτησε όρθια και με αξιοπρέπεια την χειμάζουσα κοινωνία μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια« αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καλούν τέλος το υπουργείο Υγείας να πάρει πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4368/2016, με τον οποίο καλύπτονται οι ανασφάλιστοι πολίτες, τόσο σε σχέση με τους σχετιζόμενους με την Υγεία (γιατρούς και διοικητικό προσωπικό), όσο και το σύνολο του πληθυσμού.

BEST OF NETWORK

PlusQueen