ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρισμός υγείας: Κουρουμπλής & Πατούλης ζητούν συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις

Νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση των επιστημόνων της χώρας μας, ανοίγει το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 28 και 29 Απριλίου.

Τουρισμός υγείας: Κουρουμπλής & Πατούλης ζητούν συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις

Με μία ακόμη επίσκεψη στην Ομογένεια (η τρίτη κατά σειρά) και συγκεκριμένα στο μακρυνό Σικάγο, ο ΙΣΑ επισφράγησε την σημαντική προσπάθεια που επιχειρεί σχετικά με την ανάπυξη του ιατρικού τουρισμού και το άνοιγμα των Ελλήνων γιατρών αλλά και της Ελλάδας, στα πέρατα του κόσμου.

Οι εργασίες της δεύτερη ημέρας έκλεισαν με Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα Ελληνικά και Αμερικάνικα Μέσα Ενημέρωσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις, για την στήριξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο κος Κουρουμπλής επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, για να δημιουργηθεί το πλαίσιο που θα διασφαλίζει τις υψηλές προδιαγραφές των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αξιοποιεί στο έπακρο τις σημαντικές δυνατότητες της χώρα μας, σε αυτόν τον τομέα.
«Θα διασφαλίσουμε ότι η νησιωτική Ελλάδα θα παίξει κεντρικό ρόλο δημιουργώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα το medical sailing κ.τ.λ.», επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τη νησιωτική Ελλάδα «υπέργεια πετρελαιοπηγή» της χώρα μας και τόνισε ότι ο ιατρικός κόσμος και η αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα συμβάλλουν στην προσπάθεια να διαδραματίσουν τα νησιά μας κεντρικό ρόλο στον τουρισμό υγείας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσίασε τη δράση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που αποτελεί τη συνένωση των δυνάμεων των Ελλήνων επιστημόνων, θα παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα της εκπαίδευσης και της προαγωγής της επιστήμης. Στόχος μας είναι αφενός να αναδειχθεί η Ελλάδα σε λίκνο της εκπαίδευσης, προσελκύοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο και αφετέρου να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου, στα οποία διαπρέπουν Έλληνες γιατροί. Ενώνουμε τους Έλληνες επιστήμονες ανά τον κόσμο και χτίζουμε «γέφυρες» επιστήμης».

Ο κος Πατούλης, βραβεύτηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιάκωβου, της Γενικής Προξένου Πολυξένης Πετροπούλου και πλήθος ομογενών, στο πλαίσιο της καθιερωμένης μεγάλης εκδήλωσης της ομογένειας επ’ αφορμής του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.