ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Την παρέμβαση των Εισαγγελέων Πρωτοδικών Μεσσηνίας και Ζακύνθου ζητούν με σχετική αναφορά τους τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο για τις -κατά παραβίαση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, όπως υποστηρίζουν- χειρουργικές επεμβάσεις σε 3 ασθενείς από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όσο και για τις παλαιότερες περιπτώσεις ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ή υπέστησαν μετεγχειρητικές επιπλοκές από λοιμώξεις, στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τα συμβάντα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Ζακύνθου την περασμένη Τετάρτη 3/5/2017, «που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τριών Ασθενών και παραβίασαν κατ’ εξακολούθηση το θεραπευτικό πρωτόκολλο που διέπει τα Δημόσια Νοσοκομεία».

Σύμφωνα με την αναφορά τους προς τους Εισαγγελείς: «Τρεις μεταφερόμενοι Ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας - οι δύο αλβανικής καταγωγής και ο ένας ελληνικής καταγωγής κάτοικος Ζαχάρως, χειρουργήθηκαν αιφνιδιαστικά χωρίς να τηρηθεί το ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου την Τετάρτη 3/5/2017, από μεταφερόμενους Ιατρούς που κατά το νόμο δεν είχαν δικαίωμα να χειρουργήσουν στο εν λόγω Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα oι τρεις Ασθενείς έκαναν προεγχειρητικό έλεγχο στο Γ.Ν.Κυπαρισσίας. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών (ελληνικής καταγωγής κάτοικος Ζαχάρως) έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Την Τετάρτη 3/5/2017 το πρωί αιφνιδιαστικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργήθηκαν από μεταφερόμενους γιατρούς και προσωπικό που δεν έχουν εξαρτημένη εργασία με το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν χειρουργικά εργαλεία και υλικά (γάζες, ράμματα κλπ) από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Όπως επανειλημμένα δήλωσε η μεταφερόμενη ομάδα Ιατρών φοβόντουσαν δολιοφθορά. Από ποιους; Στη χειρουργική ομάδα των Ιατρών που χειρούργησαν τους τρεις Ασθενείς συμμετείχε ως Ιατρός ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης, ιδιώτης Ιατρός στο επάγγελμα. Σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία απαγορεύεται ιδιώτης Ιατρός χωρίς να έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Νοσοκομείο Ζακύνθου, να παρευρίσκεται στα χειρουργεία, πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε χειρουργικές πράξεις. Οι τρεις Ασθενείς δεν ακολούθησαν το θεραπευτικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται με βάση την υφιστάμενη Νομοθεσία για εισαγωγή στο χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου. Δεν πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία, δεν έγινε η διαδικασία εισαγωγής, δεν έγινε προεγχειρητικός έλεγχος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο ένας εκ των τριών Ασθενών ήταν ανασφάλιστος, χωρίς να διαθέτει ΑΜΚΑ. Στα χειρουργεία των τριών Ασθενών συμμετείχαν ιατροί και προσωπικό που δεν είχαν εξαρτημένη εργασία με το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Μάλιστα αμέσως μετά το χειρουργείο πόσταραν σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», καταθέτουν προς τους εισαγγελείς οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.