ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Απονομή πτυχίων σε εθελοντές νοσηλευτές και Σαμαρείτες του τμήματος Δράμας

Στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου η τελετή Απονομής Πτυχίων σε νέους Εθελοντές Νοσηλευτικής και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Δράμας, προαγωγών σε Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καθώς και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

ΕΕΣ: Απονομή πτυχίων σε εθελοντές νοσηλευτές και Σαμαρείτες του τμήματος Δράμας

Η τελετή περιελάμβανε χαιρετισμό του Dr. Αυγερινού, της Τομεάρχη Νοσηλευτικής κ. Παρασκευής Φελέκη, της Συντονίστριας του Τομέα Σαμαρειτών κυρίας Μαρίνας Σταμάτη, του Αρχηγού Ελλάδος του Σώματος Σαμαρειτών κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή ενώ είχε προηγηθεί προσφώνηση της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας κ. Νεονίλης Παπαδοπούλου, η οποία και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από τα δύο Σώματα του Περιφερειακού Τμήματος της Δράμας, το τελευταίο εξάμηνο, και οι οποίες περιλαμβάνουν την ανακαίνιση - ανακατασκευή του κτιρίου του τοπικού Τμήματος. Η κυρία Παπαδοπούλου ανακοίνωσε μάλιστα την έναρξη λειτουργίας Πολυιατρείου στο ανακατασκευασμένο κτίριο, του οποίου την επιστημονική ευθήνη θα έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας.

Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, οι Εθελοντές Νοσηλευτικής και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες έδωσαν την υπόσχεση του Εθελοντή δηλώνοντας την πίστη τους στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, την αφοσίωσή τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και την αταλάντευτη δέσμευσή τους να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, χωρίς διακρίσεις λόγω εθνικότητας, φυλής, φύλου, θρησκείας, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, τα μέλη του τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου, ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Κων/νος Δουφεξής, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Τσακίρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δαδούδης, εκπρόσωπος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεώργιος Γεωργιάδης και μέλη του Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ευστάθιος Σαραφόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, καθώς και ιατροί-καθηγητές των Εθελοντών μας. Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Επαμεινώνδας Μολυβάς, η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης κ. Παλιούρα και ο Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Στρατής.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθού Σταυρού