ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όραμα Ελπίδας: 50.000 εγγεγραμμένοι δότες μυελού των οστών και συνεχίζει...

Με συγκίνηση και δυναμικό παλμό, ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και τα συνεργαζόμενα με αυτόν κέντρα, φορείς, εταιρείες και εθελοντές δράσης απ’ όλη την Ελλάδα ανανέωσαν τη δέσμευσή τους στον αγώνα για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, έκαναν απολογισμό της κοινής τους δράσης και έθεσαν νέους στόχους!

Όραμα Ελπίδας: 50.000 εγγεγραμμένοι δότες μυελού των οστών και συνεχίζει...

Σε μια Συνάντηση Εργασίας στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza που ο Σύλλογος τιτλοφόρησε «Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής» και ανακοίνωσε ότι θα την επαναλαμβάνει κάθε χρόνο, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καλωσόρισε συγκινημένη τους προσκεκλημένους λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που σας βλέπω όλους μαζί σήμερα. Όλους εσάς, που όχι μόνον στηρίζετε με τόση αφοσίωση και αγάπη το έργο μας, αλλά το εμπλουτίζετε με τις γνώσεις και την εμπειρία σας και πολύ συχνά, εσείς είστε αυτοί που το υλοποιείτε! Για μένα, δεν είστε μόνο οι φίλοι μας σ’ αυτόν τον αγώνα, είστε η Μεγάλη Οικογένεια του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο μας: να μην χάνεται ούτε μια ζωή, όταν μπορεί να κερδηθεί! Και να κερδίζεται εδώ, στον τόπο μας! Όλη η Ελλάδα είναι εδώ σήμερα! Και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα...»

Και όταν η κυρία Βαρδινογιάννη, αναφερόμενη στο έργο του Συλλόγου, επεσήμανε ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, την οποία ίδρυσε ο Σύλλογος πριν από 3 χρόνια σήμερα έχει 50.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες, νέους ανθρώπους απ’ ολόκληρη την επικράτεια, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!
«Ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Κάθε ένας απ’ αυτούς, όπως τους βλέπετε κι εσείς να έρχονται στα κέντρα σας να γίνουν δότες, έχουν στην καρδιά τους τη λαχτάρα να είναι αυτοί που μια ημέρα θα σώσουν μια ζωή. Πόσοι είχαν αυτή την ευλογία; Μέχρι σήμερα, ανάμεσα στους εθελοντές δότες μας, βρέθηκαν 10 συμβατοί δότες. 10 ζωές σώθηκαν!

Γιατί όλοι εμείς δεν το βάλαμε κάτω. Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα απ’ την καρδιά μου...»
Σε κάθε ένα συνεργαζόμενο κέντρο, φορέα, σύλλογο και εθελοντή δράσης απενεμήθη ένας έπαινος για τη συμβολή του στο έργο του Συλλόγου. Πέντε από αυτούς απένειμε η ίδια η Πρόεδρος κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε μια χειρονομία υψηλού συμβολισμού:

Στον πρώτο εθελοντή δότη (Σάκης Ρουβάς), στους «συμμάχους» του Συλλόγου (στο πρόσωπο του κυρίου Νίκου Δασκαλαντωνάκη τον Όμιλο Grecotel), στο Κέντρο με τους περισσότερους εγγεγραμμένους εθελοντές δότες (Ροδαυγή Ρόδου, 6.500 δότες, το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ντίνα Μαχαιρίδη), στο πιο «ακριτικό» Κέντρο για όλα τα μακρινά κέντρα που μεταδίδουν τα μηνύματα του Συλλόγου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (απενεμήθη συμβολικά στην κυρία Φωτεινή Γκιρκόγλου που εκπροσωπούσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ορεστιάδας Έβρου), στους εθελοντές δράσης που πλαισιώνουν τα στελέχη του Συλλόγου στις αποστολές τους σ΄ολόκληρη την Ελλάδα (συμβολικά τον έπαινο παρέλαβε η ομάδα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής), και τέλος στον κύριο Κώστα Παπαρδέλα ως πατέρα αποθεραπευμένου παιδιού, βραβεύοντας στο πρόσωπό του και όλους τους γονείς που έδωσαν μαζί με το άρρωστο παιδί τους τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και που τώρα συστρατεύονται στον αγώνα του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».

3
2

]

Τον απολογισμό για το έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έκανε ο Επιστημονικός Διευθυντής της Δρ. Στέλιος Γραφάκος, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» και Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ανέπτυξε τους νέους στόχους του Συλλόγου για το άμεσο μέλλον.

Τον συντονισμό της Συνάντησης έκανε η γενική γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν πολλοί από τους υποστηρικτές που η ζωή τους δέθηκε με τη δράση του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» καταθέτοντας τη συγκίνησή τους και τη μοναδική τους εμπειρία μέσα από αυτή τη συνεργασία τους.

Η ομιλία που συγκλόνισε

Όμως η ομιλία που κυριολεκτικά συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους ήταν αυτή της κυρίας Μαρίας Βλάχου, μητέρας της μικρής Άννας, που χρειάστηκε να περιμένει 10 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί συμβατός δότης και να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση που της χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή: «Έμεινα στους χώρους του νοσοκομείου 10 χρόνια, είπε η κυρία Βλάχου. 10 χρόνια εμποτισμένα με πόνο που ξεχείλιζε, με μέρες που δεν είχαν φως, που οι αισθήσεις δεν λειτουργούν. Δεν υπάρχουν μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες , ήχοι. Μόνο ένα χέρι που ψάχνει απεγνωσμένα να τραβήξει την Άννα από το σκοτάδι και να την απαλλάξει από τα δεινά... Κυρίως είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ. Μην σταματάτε ποτέ. Μπορεί το πλήθος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην παγκόσμια δεξαμενή να φαντάζουν αρκετοί, αλλά ποτέ δεν είναι! Μείναμε στο νοσοκομείο 10 χρόνια μέχρι να έρθει η μέρα που προστέθηκε στους δότες ΕΝΑΣ ακόμα, ο απόλυτος συμβατός με την Άννα. Όταν δεν υπάρχουν δρόμοι έτοιμοι, τους φτιάχνετε εσείς... Οι άνθρωποι, ξέρετε, δεν «μετακινούνται» εύκολα, δεν «μετασχηματίζονται» εύκολα, και για να φτάσει ένας υποψήφιος δότης να γίνει με πλήρη συνείδηση ένας εγγεγραμμένος εθελοντής δότης μυελού των οστών, πρέπει να μετασχηματίσετε τις νοητικές του συνήθειες για τη ζωή. Αυτό απαιτεί από εσάς αλλεπάλληλες δράσεις, συνεχείς επαφές, συνεχή ενημέρωση και συνεχή προσπάθεια. Ανεκτίμητη η αξία της προσπάθειάς σας, διότι ανοίγετε δρόμους για τη ζωή ανοίγοντας καρδιές, διαμορφώνετε ανθρώπους, μετασχηματίζετε τον κόσμο...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ