ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 30% των Ευρωπαίων πολιτών ακολουθούν ομοιοπαθητική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ομοιοπαθητικής, με θέμα την «Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου στη «Στοά του Βιβλίου».

Το 30% των Ευρωπαίων πολιτών ακολουθούν ομοιοπαθητική

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδας (ΣΟΕ), ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του και το Ευρωπαϊκό Κεντρικό Συμβούλιο Ομοιοπαθητικών (ECCH), με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών (ΕΕΟΦ).

Το παρακολούθησαν σύνεδροι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Κροατία, τη Σερβία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, αλλά και από τον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εξελίξεις και νέες έρευνες για την Ομοιοπαθητική και τους επαγγελματίες ομοιοπαθητικούς με κεντρικό άξονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος του ΣΟΕ, κ. Θεανώ Ρέντζη-Στουραΐτη. Εκ μέρους του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ) χαιρέτησε ο ιδρυτής του και επίτιμος πρόεδρος, κ. Γεράσιμος Στουραΐτης και εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών (ΕΕΟΦ), ο πρόεδρός της, κ. Κωνσταντίνος Πετρουλάκης. Και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων στην εξέλιξη της Ομοιοπαθητικής στη χώρα μας.

Η Αυστραλή πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ICH), κ. Michelle Hookman, μίλησε για το μήνυμα της ενότητας στη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι «σε καιρούς κρίσης, ενωμένοι στεκόμαστε πιο δυνατοί».

Ο Ιρλανδός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH), κ. Michael Smith, τόνισε ότι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ασφαλή στη χρήση τους και ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία που παρέχεται από θεσμοθετημένους, εντασσόμενους σε κανόνες, ή αυτορυθμιζόμενους ομοιοπαθητικούς, είναι το ίδιο ασφαλής και αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι πάνω από το 30% των Ευρωπαίων πολιτών επιλέγουν την Ομοιοπαθητική και το 70% από αυτούς βλέπει σημαντική βελτίωση στα θέματα υγείας που το απασχολούν.

Ο Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ) έχει καταθέσει την έρευνα αυτή από τον περασμένο Οκτώβριο στο Υπουργείο Υγείας και στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και έχει κληθεί να παραστεί και να καταθέσει τις θέσεις του, στη Συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ΚΕΣΥ για τη «Θεσμοθέτηση της Ομοιοπαθητικής».