ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος υπερ-καταψύκτης στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο»

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο εκδήλωση για την παράδοση ενός νέου υπερ-καταψύκτη, προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια της Νεογνολογικής Κλινικής να ανανεώσει την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για τη φύλαξη και διατήρηση βιολογικών υλικών για τα ερευνητικά της προγράμματα.

Νέος υπερ-καταψύκτης στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο»

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Διοικητικού του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου, κα Αλεξία Μπολουδάκη, καθώς και η Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Νικολέττα Ιακωβίδου, το μέλος του ΔΣ της Rontis Corporation, κος Ιωάννης Δρίβας, και ο Διευθυντής του τμήματος Βρεφικής Διατροφής της Rontis AG, κoς Απόστολος Καρούτης.

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, το οποίο έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο», παρέχει απλή και ενδιάμεση νοσηλεία νεογνών. Η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί έργο ζωής για το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό/μαιευτικό). Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει προγεννητικά μαθήματα σε εγκύους, στις λεχωίδες και στο οικογενειακό περιβάλλον τους, εφαρμόζει επαφή δέρμα με δέρμα μητέρας-παιδιού και άμεσο ξεκίνημα του μητρικού θηλασμού στη γέννηση, καθώς και παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα του με παρακολούθηση και υποστήριξη από τις μαίες της κλινικής. Παράλληλα με το κλινικό, η Νεογνολογική Κλινική παρουσιάζει έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο. Οργανώνει διεθνή Επιστημονικά Συμπόσια, έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών που εκπονούν διδακτορική διατριβή, παρέχει μαθήματα στους ειδικευόμενους ιατρούς και μαίες και παρουσιάζει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων επιστημονικών μελετών, κυρίως σε ξένα περιοδικά. Τέλος, τα μέλη ΔΕΠ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχουν συχνά ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.

Η δωρεά του υπερ-καταψύκτη στη στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ έγινε από την ελβετική πολυεθνική ιατροφαρμακευτική εταιρεία Rontis.