ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Η σιδηροπενία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία.

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι: α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής, β) η δυσαπορρόφηση, γ) η απώλεια αίματος (π.χ. από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση), δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες).

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, την τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία, το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στις 24/ 11 (9.00-14.30).

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες γι’ αυτό και μπορείτε να επικοινωνείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας στο 210-7286324.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ