ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγιος Σάββας: Εργαζόμενοι και καθαρίστριες καταφεύγουν σε ΑΣΕΠ & υγειονομική περιφέρεια

Στην αρμόδια υγειονομική περιφέρεια και στο ΑΣΕΠ καταφεύγουν σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και οι 28 καθαρίστριες που στον πρόσφατο διαγωνισμό έμειναν εκτός, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια της προκήρυξης.

Άγιος Σάββας: Εργαζόμενοι και καθαρίστριες καταφεύγουν σε ΑΣΕΠ & υγειονομική περιφέρεια

Λίγες μέρες αργότερα το υπουργείο Υγείας κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να διευρύνει το δικαίωμα συμμετοχής, αλλά το νοσοκομείο προχώρησε στο διαγωνισμό με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Την περασμένη εβδομάδα ο σύλλογος εργαζομένων μαζί με τις καθαρίστριες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου, ενώ από τη διοίκηση εστάλη δελτίο Τύπου και φωτογραφίες που στοχοποιούσαν μέλη του σωματείου.

Ο σύλλογος θα θέσει ξανά το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη συνάντηση που θα έχουν αύριο ως ΟΕΝΓΕ για το θέμα των επικουρικών και των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη κλπ.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, καταλογίζουν με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν στο διοικητή ότι «υποτιμά το ένστικτο, τη νοημοσύνη και την εμπειρία όλων μας».

«Η αξιολόγηση διοικητών που βρίσκεται σε εξέλιξη οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους ακατάλληλους, τους οποίους πρέπει να στείλει το ταχύτερο σπίτι τους» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.