ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ολονύκτια διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης και την επαρκή στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και των δομών Πρόνοιας.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στις 20:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών και θα ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουνίου, διεκδικώντας επίσης ένταξη όλων των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και Πρόνοια στον κλάδο ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών και τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγω για κατάρρευση των δημοσίων νοσοκομείων λόγω υποχρηματοδότησης υποστηρίζοντας ότι «τα Νοσοκομεία είναι πλεονασματικά μόνο στο facebook Πολάκη» και κάνει λόγο για «πλεόνασμα θράσους από την κυβέρνηση Τσίπρα-Πολάκη του σύγχρονου διδύμου Μαυρογιαλούρου-Γκρούεζα», θέτοντας το ερώτημα «υπάρχει φιλότιμο;».

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία βάλλει κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη δημοσιοποιώντας στοιχεία που αντικρούουν τους ισχυρισμούς του περί αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων.