ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η φαρμακευτική Merck ταξιδεύει στο... Κέντρο της Γης

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Merck πραγματοποίησε την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, τη δράση: «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η φαρμακευτική Merck ταξιδεύει στο... Κέντρο της Γης

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, ήταν να συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης μικρών και μεγάλων, ώστε να αναλάβουν ακόμα πιο ενεργή δράση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη μας.

Οι εθελοντές της Merck, εφοδιασμένοι με καλή διάθεση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, επισκέφθηκαν το «Κέντρο της Γης» όπου συμμετείχαν σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες στο Βιολογικό Λαχανόκηπο, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» και ολοκλήρωσαν την ενέργεια, μαγειρεύοντας όλοι μαζί στη «Συλλογική Κουζίνα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργάνωση Γη». Το «Κέντρο της Γης», λειτουργεί σε ένα αγρόκτημα 25 στρεμμάτων στην περιοχή του Ιλίου, μόλις 7 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και χρησιμεύει ως ένα μοντέλο βιωματικής, μη τυπικής εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη. Φιλοξενείται στην ιδιόκτητη έκταση του κτήματος Πύργου Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» και δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την επαφή του ανθρώπου με τη φύση, η οποία θεωρείται από τις πιο ευεργετικές για την ψυχική υγεία.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης, οι εργαζόμενοι της Merck είχαν την ευκαιρία:

- Να συμμετάσχουν στο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε κάθε κοινωνική ομάδα που θέλει να έρθει σε επαφή με τη φύση. Μέσα από πέντε (5) «σταθμούς», (Στάβλοι Αλόγων, Αίθριο Πύργου του Κτήματος, Λαχανόκηπος, Άγριο Οικοσύστημα, Αλέα Περισυλλογής), συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες, γνωρίζοντας καλύτερα τη φύση, τα ζώα και τις παραδοσιακές ποικιλίες φυτών που καλλιεργούνται στον 100% βιολογικό λαχανόκηπο

- Να μαγειρέψουν όλοι μαζί περισσότερες από 150 μερίδες φαγητού με βιολογικά υλικά, οι οποίες προσφέρθηκαν σε άστεγους συνανθρώπους μας

Μετά το τέλος της δράσης, η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε την επαφή μας με τη φύση και την οικολογική συνείδηση για ένα βιώσιμο μέλλον. Όλοι μας καλούμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ να δείξουμε το σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας και το περιβάλλον, αναλαμβάνοντας δράση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη μας. Εμείς στη Merck, θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε και να υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στο περιβάλλον, την κοινωνία και την υγεία. Η συνέπειά μας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί για εμάς συμβατική υποχρέωση, αλλά συνειδητή επιλογή».

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 50.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή - από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2016, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 15 δισ. σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος του εισηγμένου στο χρηματιστήριο εταιρικού ομίλου. Η Merck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMD Performance Materials.