ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΒ: Βιώσιμα συστήματα υγείας, μόνο με υψηλής ποιότητας ιατροτεχνολογικά προϊόντα

ΣΕΙΒ: Βιώσιμα συστήματα υγείας, μόνο με υψηλής ποιότητας ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Η προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας με ποιοτικά κριτήρια κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη, ως ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσουμε πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα συστήματα υγείας.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MedTech 2017 (19 – 23 Ιουνίου) πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Προκηρύξεις Διαγωνισμών με βάση ποιοτικά κριτήρια» την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 15:00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η προμήθεια των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης με βάση την ποιότητα αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο βασικά και επίκαιρα θέματα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη καθώς μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων συστημάτων υγείας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Yves Verboven, Director Market Access and Economic Policies, MedTech Europe, Αθανάσιος Βοζίκης, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας», Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Αναστασία Μπαλασοπούλου, Διοικήτρια, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, ΜSc in Decision Making, Operational Research Department, London School of Economics, Επιστημονικό Προσωπικό ΕΣΔΥ, Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο κ. Βοζίκης με θέμα «Ιατρικά & Βιοτεχνολογικά προϊόντα: Η συμβολή της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης στην εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων για την αποζημίωσή τους». Στη συνέχεια η ομιλία της κυρίας Μπαλασοπούλου θα έχει θέμα «Η σημερινή κατάσταση στον εφοδιασμό των Νοσοκομείων, αναζητώντας τον μίτο της Αριάδνης προς την ποιότητα». Ο κ. Μπαρδής θα προσεγγίσει το θέμα «Aξιολόγηση των προμηθειών στο ελληνικό Σύστημα Υγείας: Αποτελεσματικότητα, ποιότητα, οικονομική αποδοτικότητα», ενώ την εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του ο κ. Verboven με θέμα «Προκήρυξη Διαγωνισμών βάσει ποιοτικών κριτηρίων: Η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα». Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κυρία Χριστιάνα Στανέλλου, Αντιπρόεδρος του ΣΕΙΒ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Παύλος Αρναούτης.

Συχνά οι προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών των Νοσοκομείων περιορίζονται αποκλειστικά στο χαμηλότερο κόστος αγοράς αυτών. Η προσέγγιση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των εταίρων, όπως των παρόχων, του συστήματος υγείας αλλά κυρίως των ασθενών και της κοινωνίας στο σύνολό της. Μια τέτοια μονοδιάστατη προσέγγιση μπορεί ακόμα και να παραπλανήσει για το πραγματικό κόστος της φροντίδας και για την οικονομική αξία της υγείας και της περίθαλψης. Οι προμήθειες με κριτήριο τη συνολική αξία των προϊόντων και υπηρεσιών αποδεικνύεται ότι προσφέρουν περισσότερα οφέλη στο σύστημα υγείας και τους ασθενείς. Αξιολογώντας τα προϊόντα με ποιοτικά κριτήρια και όχι μόνο βάσει του φαινομενικά χαμηλότερου αρχικού κόστους, τα Τμήματα Προμηθειών κατά την τελική τους απόφαση έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη συνολική αξία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη λύση.

Σχετικά με τον Σ.Ε.Ι.Β.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών που διακινεί Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 164 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Σχετικά με την MedTech

Η MedTech αποτελεί τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο της Βιομηχανίας Ιατρικής Τεχνολογίας, που προέκυψε από την ένωση της EDMA και της EUCOMED που ολοκληρώθηκε το 2016. Η MedTech εκπροσωπεί τη Βιομηχανία των In-vitro Διαγνωστικών Ιατροτεχνολογικών προϊόντων και τη Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Στην Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε €100 δις, δραστηριοποιούνται 25.000 εταιρείες αιχμής τεχνολογίας και απασχολούνται πάνω από 575.000 εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Το 10,4% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ δαπανάται στην Υγεία και ένα 7,5% αυτού του αριθμού, αποτελεί συνεισφορά της Ιατρικής Τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΕΙΒ: Κομβικής σημασίας το 2017 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen