ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φυσικοθεραπευτές: Υπέρ της ένταξης των σχολών φυσικοθεραπείας στον Πανεπιστημιακό τομέα

H ένταξη των σχολών φυσικοθεραπείας στον Πανεπιστημιακό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, ήταν το θέμα της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του κλάδου φυσικοθεραπείας με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.

Φυσικοθεραπευτές: Υπέρ της ένταξης των σχολών φυσικοθεραπείας στον Πανεπιστημιακό τομέα

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Λυμπερίδης Πέτρος, Πρόεδρος, Τριγώνης Ευάγγελος, Γεν. Γραμματέας, Ρουμελιώτης Σπυρίδων, Α Αντιπρόεδρος, Μαρμαράς Ιωάννης, Β Αντιπρόεδρος, Μπουρνουσούζης Ελευθέριος, Γεν. Ταμίας, Κούτρας Γεώργιος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων) και ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος στο ΣΑΕΠ (Σταθόπουλος Σταύρος) συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο και τον Γ. Γραμματέα Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου Παυσανία.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η επικείμενη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα που υποστηρίζει την ένταξη των σχολών φυσικοθεραπείας στον Πανεπιστημιακό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τη διατήρηση της αυτονομίας του τμήματος με την ταυτόχρονη αντίθεση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ) σε οποιαδήποτε μετονομασία.

Επίσης, κατατέθηκαν οι απόψεις του ΠΣΦ για θέματα του επικείμενου νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προγράμματα σπουδών των σχολών Βοηθών Φυσικοθεραπευτή.