ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: 30 διασωληνωμένοι αναζητούν ΜΕΘ - Τι γίνεται με τις 250 θέσεις που έχει εξαγγείλει ο Ξανθός;

Στο κόκκινο βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι ασθενείς που αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς μαζί με τη ζέστη, φαίνεται ότι μακραίνει και η λίστα για μία κλίνη ΜΕΘ.

ΟΕΝΓΕ: 30 διασωληνωμένοι αναζητούν ΜΕΘ - Τι γίνεται με τις 250 θέσεις που έχει εξαγγείλει ο Ξανθός;

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), την περασμένη Παρασκευή η έλλειψη ΜΕΘ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με τουλάχιστον 30 ασθενείς να αναμένουν διασωληνωμένοι σε θαλάμους και διαδρόμους για μία κλίνη κρεβάτι εντατικής νοσηλείας.

«Κάποιοι από αυτούς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πλέον των τριών ή και περισσότερων ημερών» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, η οποία ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να προβεί στις αναγκαίες επείγουσες ενέργειες ώστε να διακινηθούν άμεσα σε ΜΕΘ αυτοί οι ασθενείς καθώς επίσης να στελεχωθούν οι Μονάδες με προσωπικό.

Να θυμίσουμε, ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΟΕΝΓΕ και της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) στα μέσα Ιουνίου, είχε αναφερθεί στην πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει άμεσα 750 μόνιμες θέσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Η διασπορά των θέσεων έχει ως εξής: Οι 400 θέσεις θα καλύψουν κενά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ). Οι 250 θέσεις θα διατεθούν για λειτουργία κλειστών κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 100 θέσεις για επείγουσες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του σήμερα Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, επανέλαβε πως «η λύση της κυβέρνησης για τις εξοπλισμένες κλειστές κλίνες ΜΕΘ που προέβλεπε στελέχωση με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό μέσω αισχρών συμβάσεων προσωρινής ελαστικής εργασίας με μπλοκάκι διά του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν δήθεν σωτήρια και ενδεδειγμένη.

Και αυτό, ενώ σε επίσημη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ πριν λίγους μήνες, ο κ. Υπουργός είχε παραδεχτεί πως ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ (!) η κριτική που κάνουμε διαρκώς από τον Νοέμβριο του 2015 (ότι ΔΕΝ έπρεπε για 3η φορά τα τελευταία χρόνια να επιχειρηθεί πάλι η κάλυψη αυτών των κενών με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ) αφού για άλλη μια φορά ο τρόπος αυτός απέτυχε παταγωδώς. Μάλιστα, γι αυτό ακριβώς η κυβέρνηση εξήγγειλε τον Φεβρουάριο 2017 την προκήρυξη 200 – 250 προσλήψεων μόνιμων γιατρών Επιμελητών για τις ΜΕΘ, για τις οποίες όμως σήμερα δεν ακούσαμε τίποτα», επισημαίνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών.

Διαβάστε ακόμη:

Β. Οικονόμου: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα με τις ΜΕΘ»