ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Ευρύτερη ηλικιακή κάλυψη στη νέα απόφαση για την εξέταση καρκίνου του μαστού

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έδωσε μέσω Facebook διευκρινίσεις σχετικά με την αποζημίωση της διαγνωστικής εξέτασης για ασθενείς με καρκίνο του μαστού «Oncotype DX».

 

Πολάκης: Ευρύτερη ηλικιακή κάλυψη στη νέα απόφαση για την εξέταση καρκίνου του μαστού

Η Υπουργική Απόφαση η οποία προέβλεπε την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ της εξέτασης ανακλήθηκε περίπου πριν από έναν μήνα, ως συνέπεια απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η οποία ζήτησε την άμεση επίλυση του θέματος, καθώς και παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ, η οποία επέβαλε την ακύρωση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ασθενής, η οποία δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ, με βάση τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, σε λίγες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, αφού προηγηθεί η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), όπως απαιτείται. Η νέα Υπουργική Απόφαση θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει ηλικιακές ομάδες, οι οποίες δεν καλύπτονταν μέχρι τώρα, όπως οι ασθενείς άνω των 65 ετών.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Κόπηκε» η αποζημίωση εξέτασης για ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Δήλωση Β. Οικονόμου για την ανάκληση αποζημίωσης εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού