ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Οι εθελοντές Πατρών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Κεφαλονιάς

ΕΕΣ: Οι εθελοντές Πατρών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της Κεφαλονιάς

Πεζοπόρο τμήμα 11 Εθελοντών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, συνέδραμε από το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στο νησί της Κεφαλονιάς.

Το κλιμάκιο των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κινητοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Προέδρου Δρ. Αντώνιου Αυγερινού, υποστηριζόταν από ένα υπηρεσιακό όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα όχημα 4x4.
Για τις ανάγκες της επιχείρησης μεταφέρθηκε από την Πάτρα, ο απαραίτητος εξοπλισμός αυτοπροστασίας, τηλεπικοινωνιών, διάσωσης και παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Η ομάδα των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε αναλάβει, σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα, να περιπολεί στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Αργοστόλι με τον Πόρο καθώς και στον "Ενετικό δρόμο" επεμβαίνοντας παράλληλα όπου εκδηλώνονταν πυρκαγιές και συνδράμοντας στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χθες εξάλλου το βράδυ 20 Αυγούστου, όχημα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, το οποίο περιπολούσε στον "Ενετικό δρόμο" εντόπισε πυρκαγιά σε εξέλιξη στο χωριό Καραβάδος, η οποία ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με άλλη στο κοντινό χωριό Δοριζάτα. Αμέσως ειδοποιήθηκε από τους Εθελοντές το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά χτυπώντας τη με κλαδιά. Η πλήρης κατάσβεσή της επετεύχθη με την επέμβαση πυροσβεστικού οχήματος επιφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα εκδηλώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή έξι πυρκαγιές.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕΣ: Η πρώτη ναυαγοσωστική υπηρεσία με σκάφος στα Χανιά