ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοιτητές Ιατρικής, εκπαιδεύονται στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Για 4η συνεχή χρονιά, φοιτητές ιατρικής απ’ όλη τη χώρα εκπαιδεύονται και συνδράμουν φέτος το καλοκαίρι στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιατρική Απόβαση – 2017”.

Φοιτητές Ιατρικής, εκπαιδεύονται στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ), η οποία έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην ΠΦΥ και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες, ενισχύοντας παράλληλα το έργο των ιατρών Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας, σχολιάζει σχετικά ο Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη

ΝΔ: Ένας και μόνο γιατρός (ΚΑΙ φαντάρος) χωρίς δικαίωμα συνταγογράφησης καλύπτει το νησί της Τήλου