ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Οι κάτοικοι του Έβρου αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία

Οι ανεπάρκειες του νοσοκομείου Διδυμοτείχου αναγκάζουν τους κατοίκους του Έβρου να αναζητούν υπηρεσίες περίθαλψης στο νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: Οι κάτοικοι του Έβρου αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στη σχετική ανακοίνωσή της, «το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν αποφασίζει την αυτονόητη νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επιτρέπει ταυτόχρονα την αποψίλωση του προσωπικού με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του Διοικητή».

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κραυγή αγωνίας» από την πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καθώς «τη στιγμή που στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ», ενώ υπάρχουν και μεγάλες ελλείψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων - δεν υπάρχει στο νοσοκομείο οφθαλμίατρος, ουρολόγος, οδοντίατρος και ορθοπεδικός.

«Η υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζεται αν και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία. Δυστυχώς οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Έβρου αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες στο νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.