ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Απαράδεκτη διάταξη στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ - Τι απαντά ο ΠΙΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλει ότι στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει μια «απαράδεκτη και παράλογη», όπως τη χαρακτηρίζει, ρύθμιση που ευνοεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

ΙΣΑ: Απαράδεκτη διάταξη στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ - Τι απαντά ο ΠΙΣ

Ειδικότερα, στο άρθρο 30 του Ν.4486 /2017 (ΦΕΚ Α 115) προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500.000 ευρώ από τους γιατρούς για τη λειτουργία ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και μόλις 1.000 ευρώ για τη λειτουργία Μ.Η.Ν. εντός ιδιωτικών κλινικών.

«Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και δεν γίνεται εκ του πονηρού προκειμένου να ευνοηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας» σχολιάζει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Ερωτάται ο ΠΙΣ που συμμετείχε στη διαβούλευση και εκπροσώπησε τον ιατρικό κλάδο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου τι έκανε για τη διόρθωση της προκλητικής και απαράδεκτης αυτής διάκρισης εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω άρθρου που εκθέτει τον νομοθέτη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, διαφορετικά θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε τους ιατρούς μέλη μας».

Η απάντηση του ΠΙΣ

Πρόκειται πράγματι περί τυπογραφικού λάθους, απαντά στον ΙΣΑ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διευκρινίζοντας ότι το άρθρο 30 του σχετικού νόμου για την ΠΦΥ προέβλεπε παράβολο 500 ευρώ για τους ιδιώτες ιατρούς και 1.000 ευρώ για τις ιδιωτικές κλινικές.

«Προφανώς πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, κάτι το οποίο ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία. Ελπίζουμε ότι θα διορθωθεί άμεσα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ.