ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πνευμονική Υπέρταση: Η Ιωάννα Αλυσανδράτου αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού

  • Στην Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των εθνικών συλλόγων των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού PHA Europe.
Πνευμονική Υπέρταση: Η Ιωάννα Αλυσανδράτου αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού

Στη διάρκεια της Συνάντησης, 41 Οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, 75 εκπρόσωποι των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, ομιλητές από την ιατρική και φαρμακευτική κοινότητα συνεδρίασαν όλοι μαζί μεταφέροντας από άκρη σε άκρη στην Ευρώπη τα νέα για τους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση.

Μηνύματα ελπίδας από τους συλλόγους ασθενών που πασχίζουν με θέρμη για τα δικαιώματα των ασθενών στις χώρες τους, από την φαρμακευτική αγορά για την αδιάκοπτη επενδυτική πολιτική στήριξης του δύσκολου νοσήματος της Πνευμονικής Υπέρτασης, αλλά και από την ιατρική κοινότητα, που δείχνει πλέον την στροφή της στο πρόσωπο του ασθενή με κύριο γνώμονα την άψογη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνέχειας της κοινής προσπάθειας πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού οργανισμού, για την νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης, PHA Europe, όπως ορίζεται βάσει του καταστατικού του κάθε δύο χρόνια.

Το νέο προεδρείο εκλέχθηκε από την διαδικασία της ψηφοφορίας με τη συμμετοχή 39 Ευρωπαϊκών συλλόγων αφού οι δυο ήταν νεοεισερχόμενοι και δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου που είναι: Πρόεδρος: Hans-Dieter Kulla, Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Αλυσανδράτου, Γραμματέας: Danijela Pešić, Αναπληρωτής Γραμματέας: Tadeja Ravnik, Ταμίας: Tuulia Nikulainen, Αναπληρωτής ταμίας: Agnieszka Bartosiewicz.

Όπως σχολιάζουν οι επικεφαλής του ελληνικού συλλόγου για την Πνευμονική Υπέρταση «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», «με την εκλογή της Προέδρου του ελληνικού τμήματος κυρίας Ιωάννας Αλυσανδράτου στην θέση του Αντιπροέδρου, πιστεύουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός έχει στην διοίκηση του μια σπουδαία ακτιβίστρια για την σπάνια νόσο της Πνευμονικής υπέρτασης, που μετρά σημαντικές εργασίες στο ενεργητικό της για τα δικαιώματα των ασθενών και κυρίως για την ζωή αυτών. Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνικού συλλόγου για την Πνευμονική Υπέρταση «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» μετά τη διάγνωσή της με Π.Υ. αποφάσισε την ίδρυση του ελληνικού συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης, αποσύρθηκε από την επαγγελματική της ιδιότητα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον ακτιβισμό για τις σπάνιες ασθένειες επικεντρωμένη στη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Αλυσανδράτου «Προτεραιότητά μας είναι η ζωή, ο ασθενής με Πνευμονική Υπέρταση δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη ως μελλοθάνατος, η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι ακόμη μεγάλη, ώστε ο ασθενής να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα, για την ζωή του, ιατρικά και θεραπευτικά μέσα». Οι νέες υποχρεώσεις της Προέδρου μας θα είναι πολλές όμως ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος « Ένα διαχρονικότερο και ποιοτικότερο μέλλον για όλους τους Ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση».

3 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ