ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mediterranean College: Ομιλία για το στίγμα της ψυχική νόσου

Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του ψυχολόγου έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές με την έκφραση «όλοι θέλουν τον ψυχολόγο τους» να χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα στις μέρες μας, από όσους θέλουν να θεωρούνται «προοδευτικοί»!

Mediterranean College: Ομιλία για το στίγμα της ψυχική νόσου

Πόσοι όμως γνωρίζουμε τελικά την πραγματική εικόνα της ψυχικής νόσου, την κατάσταση των ελληνικών ψυχιατρικών ιδρυμάτων και εντέλει, κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε τον στιγματισμό που συνοδεύει καθημερινά την ψυχική ασθένεια;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα καλύψει η Ομιλία με θέμα: «Ψυχική Υγεία – Ψυχική Ασθένεια: Ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το στίγμα της ψυχικής νόσου» που διοργανώνει η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) και θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, 19.00-20.30, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107).

Εισηγητές στην ομιλία θα είναι η κ. Έλλη Μητρούτσικου, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπεύτρια - Υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου του Mediterranean College και ο κ. Μιχάλης Αθητάκης, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας, Θεραπευτής Οικογένειας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής, σε επαγγελματίες Υγείας, Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα ψυχικά νοσήματα.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας. Με αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής – Ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με το TOP50 Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of Derby, με ένα δίκτυο 85 συνεργαζόμενων φορέων, ΜΚΟ και κέντρων (για την εποπτευόμενη πρακτική άσκηση των φοιτητών) και με διδασκαλία κυρίως βιωματικού χαρακτήρα (παιχνίδια ρόλων, συμμετοχή σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης), η Σχολή Ψυχολογίας του 1ου Ιδιωτικού Κολεγίου στην Ελλάδα, δικαίως βρίσκεται στην πρώτη επιλογή των ενδιαφερομένων:
• BSc (Hons) Applied Psychology-Εφαρμοσμένη Ψυχολογία
• MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult)-Γνωσιακή/Συμπεριφοριστική Θεραπεία
• MSc Integrative Counselling & Psychotherapy-Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Τα πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης του Τομέα Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies διακρίνονται για την εφαρμοσμένη εκπαίδευση στις δεξιότητες της Συμβουλευτικής και απευθύνονται, τόσο σε αποφοίτους & επαγγελματίες Υγείας, Εκπαίδευσης & Κοινωνικών Επιστημών αλλά και στο ευρύτερο κοινό που στοχεύει σε προσωπική & επαγγελματική ανάπτυξη:
• Higher National Diploma (HND) στη Συμβουλευτική & Ψυχολογία
• Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική: Θεωρία και Πράξη
• Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Καριέρας
• Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Σχέσεων & Ζευγαριών

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο 210 8899600.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ