ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Amazon επεκτείνεται στην πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Την περίπτωση να εισαχθεί και στη φαρμακευτική αγορά, πουλώντας συνταγογραφούμενα φάρμακα μέσω διαδικτύου, εξετάζει το Amazon, από τα πρώτα και τα μεγαλύτερα παγκοσμίως διαδικτυακά καταστήματα πώλησης αγαθών και υπηρεσιών, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου CNBC.

Το Amazon επεκτείνεται στην πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Φαίνεται πως η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαμόρφωσης της στρατηγικής της, προκειμένου να επεκταθεί σε μια αγορά που θα της αποφέρει, σύμφωνα με τους αναλυτές, 560 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Εάν η απόφαση είναι θετική, η εταιρεία, γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, θα πρέπει να επεκτείνει την κυρία ομάδα του προσωπικού της με ειδικούς στην εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων. Ήδη τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία έχει συμβουλευτεί αλλά και έχει προσλάβει δεκάδες στελέχη, ειδήμονες στο χώρο των φαρμάκων, ενώ τον περασμένο Μάϊο, είχε ανακοινώσει ότι αναζητά γενικό διευθυντή για την προώθηση του τομέα της υγείας εταιρείας. Προς το παρόν πάντως ηγετικό ρόλο στο εγχείρημα φαίνεται πως παίζει ο αντιπρόεδρος Eric French.

Όπως τονίζεται δε από το CNBC, η εταιρεία διεξάγει μακρόχρονη έρευνα πριν επικοινωνήσει με το κοινό τις προθέσεις της, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι η διαρροή της είδησης δεν είναι τυχαία. Ωστόσο η Amazon έχει αρνηθεί να κάνει σχόλια σχετικά με το ρεπορτάζ.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος