ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Στον Εισαγγελέα για το θέμα της χορήγησης αντιβιοτικών χωρίς συνταγή

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορικά με το θέμα της χορήγησης αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

ΙΣΑ: Στον Εισαγγελέα για το θέμα της χορήγησης αντιβιοτικών χωρίς συνταγή

Στην αναφορά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνει ότι «οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία, ένα πρόβλημα που πολλές φορές έχει επισημανθεί και από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να λαμβάνει κάποιο μέτρο για την αντιμετώπισή του. Εξακολουθούμε να διατηρούμε την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα».

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον μεμονωμένο ασθενή, αφορά κυρίως τη Δημόσια Υγεία. Μικρόβια που έτσι καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς που νοσηλεύονται, τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Αποτελεί πάγια πεποίθηση του ΙΣΑ, ότι δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να λάβουν τα σωστά μέτρα, να ελέγχουν και τα τιμωρούν εκείνους που διαθέτουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, εκθέτοντας τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών σε κίνδυνο».

Διαβάστε ακόμη:

Νέες διαγνωστικές μέθοδοι για τη διαχείριση του πυρετού: Διεθνής ημερίδα του ΕΚΠΑ

Ανθεκτικότητα μικροβίων: Εκστρατεία ενημέρωσης από 13 Ενώσεις Καταναλωτών