ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΚΑΝΑ: Δεν υπάρχει θεραπευτική μονάδα χωρίς γιατρό

«Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς γιατρό», ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι ιατρικό προσωπικό που απασχολείται με δελτίο παροχής υπηρεσιών οδηγείται σε παραίτηση λόγω μη καταβολής των εργοδοτικών εισφορών.

ΟΚΑΝΑ: Δεν υπάρχει θεραπευτική μονάδα χωρίς γιατρό

Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αναφέρει, ότι η μείωση του μισθού, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ), αφορά τους τρεις από τους πέντε παραιτηθέντες γιατρούς και προσθέτει: «Δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, πιθανώς λόγω ψευδούς πληροφόρησης, καταστροφολογούν προβάλλοντας δυσλειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων ενόψει πιθανής μελλοντικής αποχώρησης του ιατρικού προσωπικού με ΔΠΥ».

Στην ανακοίνωση του ΔΣ σημειώνεται, ότι ο ΟΚΑΝΑ «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του» και τονίζει πως «καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων γιατρών».